Už mě nebaví sex! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Už mě nebaví sex!

Nechci s nikým spát. Je to kvůli antikoncepci?
Nechci s nikým spát. Je to kvůli antikoncepci? (: profimedia.cz)

Stačí půl roku baštit pilulky a radost ze sexu může být navždy minulostí – přesně to tvrdí šokující studie uveřejněná v americkém časopisu New Scientist.

Ženám, které užívají hormonální antikoncepci, proto pěkně zamotala hlavu...

Jak výzkum probíhal?
Vědci z Bostonské univerzity sledovali celý rok 125 žen, které vyhledaly lékařskou pomoc poté, co náhle ztratily chuť na sex. Každé tří měsíce jim pečlivě analyzovali krev a sledovali i drobné změny.

Co prozradily výsledky?
Ženy užívající antikoncepci měly enormně vysokou koncentraci bílkovinného globulinu, který blokuje účinky mužského pohlavního hormonu testosteronu. Právě ten ženám umožňuje, aby měly potěšení ze sexu.

Vážně pilulky pilulky ničí sex?
Ano, ztráta chuti na sex je známým vedlejším účinkem antikoncepce, který je uveden i na příbalových letácích. Pokud přestane jinak sexuálně aktivní ženu sex náhle těšit, může být příčinou právě antikoncepce. Je zapotřebí navštívit lékaře a antikoncepci změnit nebo ji úplně přestat brát.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.