Pavel Zuna: Proč odchází z televize? Divoká hádka kvůli SuperStar! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Pavel Zuna: Proč odchází z televize? Divoká hádka kvůli SuperStar!

PRAHA – A je to venku! Deníku Aha! se podařilo zjistit, jaké důvody předcházely rozhodnutí Pavla Zuny (39) opustit po téměř sedmi letech televizi Nova! Za jeho nečekaným.


> Přijde o statisíce korun

PRAHA – A je to venku! Deníku Aha! se podařilo zjistit, jaké důvody předcházely rozhodnutí Pavla Zuny (39) opustit po téměř sedmi letech televizi Nova! Za jeho nečekaným úterním rozhodnutím dát k 30. červnu výpověď stály hlavně divoké hádky a spory ohledně třetí řady SuperStar s rumunskými manažery, kteří se před několika měsíci ujali na Nově vlády. Kvůli čemu se Zuna s Rumuny pohádal? A co nyní bude nejoblíbenější muž televizní obrazovky dělat?

„Televize Nova nyní prochází docela zásadními změnami a já se v nich necítím dobře,“ zní oficiální Zunovo zdůvodnění svého odchodu. Víc zatím říct nechce s tím, že je stále ještě zaměstnancem Novy.
Když se ovšem někdo rozhodne jen tak zahodit prestižní post moderátora nejsledovanějšího zpravodajského pořadu v zemi, Televizních novin, a k tomu měsíční plat kolem 100 000 kč a kariéru největší mužské hvězdy nejmocnější televize, pak musí mít asi sakra vážné důvody. O tom, že se Zuna pod novým vedením Novy necítil dobře, se v zákulisí vědělo už měsíce. Série sporů vygradovala ale až nedávno. Zuna se s rumunskými manažery, které do Novy dosadil její americký majitel, firma CME, zcela zásadně střetl nad projektem třetí řady soutěže Česko hledá Super-Star. Právě prvním dvěma veleúspěšným řadám SuperStar Zuna šéfoval a na starosti měl mít i třetí pokračování. „Rumuni po něm ale najednou chtěli, aby na SuperStar změnil několik zásadních věcí. Třeba způsob hlasování a vyřazování. Pavel to odmítl, ale oni na tom trvali. Strašně se kvůli tomu hádali. Pavel byl z nich úplně zoufalý,“ popisuje zákulisní boje jeden ze zaměstnanců Novy. „Pavel získal pocit, že si ty změny vymýšlejí zcela cíleně, aby ho z Novy vyštvali. Když totiž odejde na vlastní žádost, tak mu nemusejí platit vysoké odstupné, které by mu náleželo, kdyby ho vyhodili oni,“ doplňuje náš zdroj. A v případě Zuny by se odstupné pohybovalo v řádech stovek tisíců! Zuna si teď asi drbe hlavu, že z Novy neodešel před několika měsíci, kdy mu společnost PPF nabídla lukrativní manažerský post a milionový plat ve společnosti Home Credit v Moskvě. Zuna tehdy nad nabídkou tak dlouho váhal, až si PPF vybrala na tento post Igora Přerovského, bývalého tiskového mluvčího mobilního operátora Oskar. „V současné době od nás Pavel Zuna žádnou pracovní nabídku nemá,“ řekla deníku Aha! mluvčí PPF Dita Fuchsová.
Zuna podle smlouvy, kterou měl uzavřenou s Novou, nesmí po dobu čtyř měsíců nastoupit ani do žádné konkurenční televize. „V současné době vůbec nevím, co budu dělat,“ přiznal Zuna. Vzhledem k velké rodině, kterou musí živit, si ale moderátor nemůže dovolit být příliš dlouho bez práce. Jak se zdá, tak má Pavel Zuna velký problém.


Autor: Petr MACEK
Foto Aha!: Dalibor PUCHTA

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.