Odložené novorozeně! Kdo je tato holčička? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Odložené novorozeně! Kdo je tato holčička?

Z Elišky Vsetínské se stal miláček zlínského novorozeneckého oddělení.
Z Elišky Vsetínské se stal miláček zlínského novorozeneckého oddělení. (pro Aha! – Michal Vlček)

VSETÍN – Záhada! Kdo je sotva dvoudenní miminko, které někdo odložil na schodech do druhého patra v panelovém domě na Jiráskově ulici ve Vsetíně?

Záhada! Kdo je sotva dvoudenní miminko, které někdo odložil na schodech do druhého patra v panelovém domě na Jiráskově ulici ve Vsetíně?

Holčičku musela neznámá žena nebo kdokoliv jiný na schodech odložit mezi 19.10 a 19.30, o půl osmé už totiž slečna, která miminko našla, volala lékaře,“ upřesnil mluvčí vsetínské policie Ivo Novák.

Čtrnáctiletou dívenku Lucii Koubkovou, která novorozeně zachránila, pravděpodobně za svůj čin vsetínská radnice odmění. Nejvíce práce teď má ale vsetínská policie, která případ řeší jako trestný čin. „Kdyby dotyčná osoba dítě odložila ve třicet kilometrů vzdáleném babyboxu ve Zlíně, bylo by vše v pořádku a holčička by mohla jít okamžitě k adoptivním rodičům. Takto se musíme o její biologickou matku dále zajímat a podle zákona ji stíhat za trestný čin,“ vysvětlil Novák.

Holčička je nyní ve zlínské nemocnici. „Na novorozeneckém oddělení si odloženou holčičku dokonce pojmenovali a prozatím jí říkají Eliška Vsetínská,“ sdělila mluvčí zlínské nemocnice Karla Havlíková.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.