PORADNA: Nákupy na splátky i v zahraničÍ | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

PORADNA: Nákupy na splátky i v zahraničÍ

 (: Aha!)

PRAHA – Nakupovat zboží na splátky je v současné době velice módní. Domluvíme se s některou ze splátkových společností a můžeme si vysněné věci hned odnést. Evropský parlament navíc schválil směrnici, podle které budeme na splátky nakupovat napříč Evropskou unií.

To je samozřejmě skvělá zpráva, protože zejména elektronika (ale třeba i osobní auta) jsou dnes za hranicemi levnější než v tuzemsku!

Úvěr si vezměte v cizině
Evropský parlament schválil směrnici, která umožní obyvatelům států Evropské unie, tedy i Čechům, nakupovat na spotřebitelské úvěry i v zahraničí. Do rakouských a německých obchodů, kde je elektronika, auta i nábytek levnější než u nás, mohou snadné půjčky přilákat tisícovky Čechů. Původně byly ve hře dvě varianty: od 200 eur (5.200 Kč) do 75.000 eur (1,95 milionu korun) nebo až do částky 100 tisíc eur (2,6 milionu korun). Evropský parlament se nakonec přiklonil k první možnosti. „Půjčky na pračku, televizi či auto by měly zlevnit a pro české spotřebitele by měly být dostupnější i úvěry ze zahraničí. Každý spotřebitelský úvěr navíc bude možné splatit předčasně bez větších sankcí,“ uvedl europoslanec Jan Březina (53).


JAK UŠETŘIT JEŠTĚ VÍC? Zajímají vás podmínky, za jakých si budete moct za hranicemi půjčit peníze? A kolik vlastně ušetříte v porovnání s nákupem v Česku? Celý článek najdete už tuto neděli 6. 4. 2008 v Nedělním Aha!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.