Kuřimská kauza - Barbora Škrlová: Obvinili ji! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kuřimská kauza - Barbora Škrlová: Obvinili ji!

Barbora Škrlová
Barbora Škrlová (ČTK)

BRNO – Po dlouhých měsících rozmotávání jedné z nejsložitějších kauz posledních let začaly padat žaloby. Brněnské státní zastupitelství včera podalo návrh obžaloby i na Barboru Škrlovou (33) a Kateřinu Mauerovou, tetu týraných dětí Ondřeje a Jakuba.

Dvojici hrozí až dva roky vězení za to, že se Škrlová loni v létě vydávala v brněnském krizovém centru Klokánek za třináctiletou dívku Aničku. Tak údajně poškodily práva tohoto zařízení. „Na druhé straně ale zastupitelství nebude stíhat babičku týraných hochů Ondry a Jakuba Elišku Mauerovou,“ řekl mluvčí státního zastupitelství Vladimír Kutnohorský.

Tři roky vězení také hrozí už dříve obžalované dětské lékařce Mileně Smékalové, která sice zjistila, že jsou hoši týráni, ale na případ neupozornila.

Ke konci se chýlí i vyšetřování hlavního případu, týrání hochů Ondry a Jakuba. Tento týden by mělo skončit jeho vyšetřování. Z týrání je obviněna jejich matka Klára, teta Kateřina, Barbora Škrlová, její bratr Jan, dále známá Mauerových Hana Bašová a jejich přítel Jan Turek. Hrozí jim 8 až 12 let vězení za to, že děti bili, pálili cigaretami, řezali ostrými předměty, zavírali nahé do chladných a temných prostor.

2.4.2008

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.