Kauza Roselli - Starkovi hrozí 8 let | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Kauza Roselli - Starkovi hrozí 8 let

Jaroslav Starka
Jaroslav Starka (Aha! – D. Hamerníková)

PRAHA – Kauza údajného únosu šéfa finanční společnosti Union Group Itala Giuseppeho Roselliho zůstane Obvodnímu soudu pro Prahu 2. Rozhodl o tom pražský vrchní soud. V bezmála pět let starém případu je stíhán známý šéf fotbalového klubu Marila Příbram Jaroslav Starka, jeho tehdejší osobní strážce Zdeněk Karnoš a další příbramský podnikatel Roman Kolář.

Hlavní líčení bude nařízeno nejdříve koncem dubna. Obžaloba viní Starku, Koláře i Karnoše z omezování osobní svobody. Jako údajným členům organizované skupiny jim hrozí dva roky až osm let vězení. Pachatele, kteří únos přímo provedli, se policii odhalit nepodařilo. Vinu za údajný únos Roselliho, který dnes žije v Itálii, všichni tři obžalovaní odmítají. Starka v jednom z rozhovorů tvrdil, že Roselliho jen schovával. „Neudělal jsem nic jinýho, než že jsem jednomu kamarádovi sehnal pronájem chaty. Volal mi a povídá – je za to pět set (500 000 Kč – pozn. red.). Dvě pade (250 000 Kč – pozn. red.) si nechám, dvě pade jsou tvoje. Vezmu telefon, jedno kterej, odposlouchávaný mám všechny, a řeknu nech si kilo, kilo si nechám já a pade dáme někomu, kdo tam bude vařit. Někdo se tam potřebuje schovat na pět až deset dní. To je přece dobrej kšeft.“ Naznačoval také, že za vším mohl stát sám Roselli.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.