Zabijáci v zoo: Psi zakousli ovci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zabijáci v zoo: Psi zakousli ovci!

Těžce zraněnou ovci musel veterinář nakonec utratit
Těžce zraněnou ovci musel veterinář nakonec utratit

PRAHA – V pražské zoo zaútočili zabijáci. Dva psi, kteří již před měsícem v zoo zardousili 13 ovcí a koz a další dvě zvířata poranili, znovu utekli majiteli a včera kolem páté hodiny ranní se opět podhrabali v blízkosti dětské zoo do areálu.


„Poranili dvě zvířata. Jedna ovce kamerunská musela být kvůli těžkým zraněním utracena. Druhé zvíře, beran ovce kamerunské, který je z chovatelského hlediska cenný, je v současné chvíli ve vážném stavu,“ uvedl mluvčí zoo Vít Kahle.

Škody mohly být ještě větší, loveckou vášní rozběsněné psy ale strážníci odchytili, když se na opačném konci zoo pokoušeli překonat oplocení expozice žiraf. „Během dvaceti minut byli naloženi v autě a v současné době jsou v našem útulku v Troji. Vůči lidem nejsou agresivní,“ řekl Aha! vedoucí útulku pro opuštěná zvířata a šéf odchytu Václav Steinbauer. Vedení zoo se rozhodlo podat trestní oznámení na majitele psů a požádalo, aby útočníci do vyřešení případu nebyli vráceni majiteli. Policie zatím útok šetří jako přestupek proti majetku.


Autor: (vet)
Foto pro Aha! – Zoo Praha

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.