Řidič převrátil autobus kvůli kazetě do videa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Řidič převrátil autobus kvůli kazetě do videa!

Autobus sjel z krajnice a převrátil se na bok.
Autobus sjel z krajnice a převrátil se na bok.

DOMAŽLICE – Na lyžování v Alpách se těšily děti z Domažlic. Jejich cesta za sněhem ale skončila velmi brzy. Autobus se 47 dětmi havaroval v noci na středu v Babylonu, jen několik kilometrů před státní hranicí.


47 dětí do Alp nedojelo 12 je zraněno

12 školáků skončilo s lehčím zraněním v nemocnici. A může za to řidič!

Jak se přesně celý incident odehrál, nyní šetří policie. „V současné době probíhají výslechy svědků. Podle prvotního šetření vjel řidič za pravou krajnici, ta se pod ním utrhla a autobus se převrátil. Po výslechu svědků a znaleckých posudcích vymezíme trestní odpovědnost řidiče,“ sdělila tisková mluvčí Policie ČR Vladislava Čejková. Řidič údajně při jízdě manipuloval s videem a asi se dostatečně v tu chvíli nevěnoval řízení. Za to by mu hrozily až tři roky vězení. Podle očitých svědků film chtěla pustit snowboardová instruktorka najatá cestovní kanceláří, která seděla vedle řidiče. Jenže manipulace s přístrojem jí příliš nešla, a tak řidič chtěl pomoci.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteAutobus pak sjel ze silnice a převrátil se na bok. „Všichni jsme byli v šoku. Sledovala jsem, jak se autobus blíží ke krajnici. Pak se převrátil,“ popisuje hrozné vteřiny vedoucí zájezdu Alena Šustrová. Děti, které seděly na levé straně, vypadly do uličky, na ně pak popadala zavazadla. V autobuse nastalo hrobové ticho. Nikdo nechápal, co se vlastně stalo. Až po chvíli začali cestující zjišťovat, zda jsou všichni naživu.

Na místo hned vyrazili hasiči a záchranka. „Když jsme dorazili, děti byly na první pohled v pořádku, normálně komunikovaly. Následně byl ještě přistaven autobus, kam si mohly sednout,“ popsal hasičský důstojník Jan Rayser. Záchranka převezla 12 dětí s lehčími zraněními na ošetření do nemocnice.


Autor: (mc)
Foto Policie ČR

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.