V nemocnici léčí kocour! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

V nemocnici léčí kocour!

Jonášovu přízeň si pacientky nemohou vynachválit.
Jonášovu přízeň si pacientky nemohou vynachválit.  (pro Aha! – Lenka Navrátilová)

ŠTERNBERK – V nemocnici ve Šternberku léčí pacienty kocour! Ve zdejší léčebně dlouhodobě nemocných začali při doléčování pacientů po výborných zkušenostech se psy využívat i služeb sedmiměsíčního britského kocoura Jonáše.

„Po canisterapii, což je léčba pomocí psů, jsme přistoupili k takzvané felinoterapii,“ objasňuje »lékařský« úvazek stříbročerného kocoura vrchní sestra šternberské léčebny Lenka Navrátilová.

Chovatelka Jana Dohnalová vozí vždy ve středu do léčebny už více než dva roky bernské salašnické psy, teď začala i s felinoterapií. Kocour si prý vždy najde své oblíbené pacienty.

„Jde o plemeno britské kočky, které vyniká vysokou inteligencí, má naprosto klidnou povahou a další výhodou je, že srst této kočky nelíná,“ vypočítává nutné předpoklady majitelka.

Hned první setkání s krásným kocourem přijali pacienti velmi vřele a podle vlastních slov by přivítali daleko častější návštěvy. Také kočičí MUDr. Jonáš míří za svými novými známými evidentně moc rád. Pacienti především během návštěv zřetelně pookřejí a ještě desítky hodin po návštěvě mají daleko lepší náladu, která pomáhá při zdlouhavém léčení jejich onemocnění.

Felinoterapie se už dříve osvědčila u nemocných dětí, spontánního rozvoje ale dosahuje až teď u starších lidí, kteří tak dostávají někdy už ztracenou chuť do života.

Na co se užívá léčba kočkou:
● podpůrná léčba somatických, především psychických poruch a zátěží
● stavy po cévních mozkových příhodách
● doléčování po vážných úrazech
● vylepšování stavů při špatně se hojících ranách (bércové vředy apod.)
● psychická léčba dětí při dlouhodobé hospitalizaci

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.