Praha zažila drsný víkend | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Praha zažila drsný víkend

Jindřišská věž
Jindřišská věž (Aha! – Pavel Grünwald, Petr Novotný)

PRAHA – Drsný víkend zažilo centrum Prahy. Provázelo ho houkání sanitek, policejních i hasičských vozů. Nejdříve v sobotu před polednem vyskočil muž (31) z ochozu Jindřišské věže a přistál přímo před zraky šokovaných turistů na dlažbu Senovážného náměstí. Mohl tak zabít nevinné lidi. A pak se v Pařížské ulici začalo střílet.

Drsný víkend zažilo centrum Prahy. Provázelo ho houkání sanitek, policejních i hasičských vozů. Nejdříve v sobotu před polednem vyskočil muž (31) z ochozu Jindřišské věže a přistál přímo před zraky šokovaných turistů na dlažbu Senovážného náměstí. Mohl tak zabít nevinné lidi. A pak se v Pařížské ulici začalo střílet...

Na místo sebevraždy se kromě policie dostavili i hasiči a záchranka. „Muž byl na místě mrtev,“ uvedla mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová. Policie stále zjišťuje, zda mladý muž nezanechal nějaký dopis na rozloučenou. „Je to hrozné. Nic podobného se tady nestalo,“ prozradili Aha! zaměstnanci kavárny v přízemí věže.

Ani odpoledne nebyl v centru města klid. Jako na Divokém západě si připadali turisté, když v Pařížské ulici okolo 16. hodiny vyústila pře skupiny rusky hovořících mužů ve střelbu. Odnesli to dva Ukrajinci. Muže (26) se střelným poraněním nohy odvezla sanitka do střešovické nemocnice, druhý muž (33) putoval s poraněnou rukou do nemocnice Na Františku. „Totožnost dvou pachatelů, kteří z místa činu odjeli černým mercedesem, policie zatím nezná,“ sdělila Aha! mluvčí pražské policie Eva Brožová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.