Mrtvolku dítěte nikdo nevyměnil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Mrtvolku dítěte nikdo nevyměnil!

V tomto domě v Zadním Vydří rodina žije.
V tomto domě v Zadním Vydří rodina žije. (pro Aha! – Lukáš Stejskal)

JIHLAVA – Dítě v rakvi nikdo nevyměnil! Tvrzení Romana Straky a jeho partnerky Kamily Hosové, že jim někdo dítě vyměnil a pohřbívá se jiné, vyvrátila expertiza soudního lékařství v Brně.

Dítě v rakvi nikdo nevyměnil! Tvrzení Romana Straky a jeho partnerky Kamily Hosové, že jim někdo dítě vyměnil a pohřbívá se jiné, vyvrátila expertiza soudního lékařství v Brně. Podle ní se genetické vzorky rodičů a zemřelého dítěte shodují. A jak se ukazuje, nemá zrovna rodina ze Zadního Vydří u Telče dobrou pověst. Z jejich osmi dětí jim podle sousedů už dvě umřely.

Dvoudenní Benjamín zemřel v třebíčské porodnici na komplexní selhání orgánů 4. února. Jeho rodiče Roman Straka a Kamila Hosová věří, že šlo o pochybení lékařů, a podali na policii trestní oznámení na neznámého pachatele pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví.

Po úmrtí novorozence nemocnice kontaktovala rodinu, ale ta nereagovala ani na dopisy. Po vypršení zákonné lhůty pak nemocnice sama přistoupila ke kremaci v Jihlavě. Právě zde si chtěli rodiče rakev otevřít, aby se mohli s mrtvým synem naposledy rozloučit. Pracovníci krematoria jim ale jejich přání nesplnili. „Nemohli jsme jim vyhovět, protože to neumožňují hygienické normy,“ sdělil tiskový mluvčí Služeb města Jihlavy Martin Málek.

Otec dítěte si proto zavolal na místo policii, která nařídila otevření rakve. V ní leželo podle matky cizí dítě a zažádala o test jeho DNA. Tělíčko v rakvičce však byl skutečně Benjamín, potvrdily to testy DNA!
„Možnost záměny kategoricky vylučujeme. Šlo o účelovou lež. Péče lékařů o Benjamína Hose byla maximálně erudovaná,“ ohradil se proti obvinění Petr Mayer, ředitel třebíčské nemocnice, kde loni zaměnili po porodu dvě holčičky. Nemocnice navíc uvažuje i o podání trestního oznámení za pomluvu.

Rodině se také nelíbil postup lékařů při záchraně života jejich malého chlapce. Podle posledních výsledků policejního vyšetřování smrti Benjamina za ni personál nemocnice nemůže. „Dostali jsme výsledky pitvy, která ukázala, že smrt novorozence nezavinil nikdo cizí,“ uvedl včera policejní mluvčí Stanislav Rampír.

Roman Straka s Kamilou Hosovou žijí už několik let v dosti zchátralém venkovském stavení v Zadním Vydří u Telče. Rodina je podle sousedů velmi svérázná a s nikým z vesnice příliš nekomunikuje. „Otce rodiny jsem viděl za celou dobu jen jednou, když za mnou přišel pro šroubovák,“ řekl jeden ze sousedů. „Téměř nevychází ven, jsou hodně uzavření. Vlastně ani nevíme, kolik těch dětí mají,“ říkají sousedé. Kamila Hosová už prožila více tragédií. Kromě dítěte přišla i o manžela.. „Manžela paní Hosové zastřelili někde v Jugoslávii,“ dodal další ze sousedů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.