Matějská začala - A tisícovky létají! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Matějská začala - A tisícovky létají!

Nejvíce adrenalinu si návštěvníci užívali při pouťovém bungee jumpingu.
Nejvíce adrenalinu si návštěvníci užívali při pouťovém bungee jumpingu. (Aha! – Martin Přibyl)

PRAHA – Zábava, adrenalin a pouťové lahůdky. Lidé utráceli jako diví. Na Výstavišti v pražských Holešovicích včera začala již 45. Matějská pouť. Provozovatelé atrakcí si přišli na pěkný balík peněz! První den si na tradiční pouť našly cestu tisíce lidí. Svým dětem skutečně dopřávali.

Pro návštěvníky organizátoři připravili přibližně 120 atrakcí. Horkou novinkou je velký řetízkový kolotoč Caroussel, který dosahuje výšky 50 metrů a jehož pořízení stálo přes 25 milionů korun. Největší vzrušení návštěvníci prožívali na tzv. katapultu, který je vrhal do výšky několika desítek metrů. Za něj také zaplatili nejvíce ze všech atrakcí, a to 200 korun. Cenové výšiny lámala i perníková srdce. Jedno přišlo na stovku.

„Utratili jsme tu zhruba tisícovku,“ sdělila nám Lucie Dvořáková z Prahy, maminka dvou dětí ve věku 3 a 5 let. „Protože jsou ještě malé, museli jsme na houpačky a kolotoče s nimi. Do toho různé sladkosti, suvenýry… Ale co. Matějská je jednou za rok,“ dodala.

Ceny byly pěkně našponované. Například atrakce bungee jumping přišla na jednu osobu na 150 korun, řetízák rovnou na stovku… „Jsme tu s vnoučkem a zatím jsme tu utratili zhruba pět set. Ještě jsme ale neprošli všechno,“ povzdechl si dědeček devítiletého Honzíka.

Některé rodiče ovšem rozzuřil i poplatek za vstupné. Dospělá osoba zaplatila 25 korun, děti do 120 centimetrů měly vstup zdarma. Do této velikosti se ovšem řada dětí nevešla… „Jste vydřiduši. To jsem ještě neviděl,“ rozčiloval se u vstupu jeden z rodičů. V zápalu si ani nevšiml, že když koupí čtyři vstupenky za pětadvacet, dostane na všechny české atrakce desetiprocentní slevu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.