Lékař Vladimír Mikušo své oběti: Byli jsme sexuální kamarádi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Lékař Vladimír Mikušo své oběti: Byli jsme sexuální kamarádi

Mikuš včera u soudu odmítl vypovídat.
Mikuš včera u soudu odmítl vypovídat. (Aha! – Petr Novotný, archiv rodiny)

PRAHA – »Holčičko moje drahá, přestávám mít chuť na něžné, chci to druhé. Posílám ti políbení na bříško a zádíčka.« Taková slova lásky psal lékař Vladimír Mikuš (42) z Písku své kolegyni Marcele Salačové (37). Včera však stanul Mikuš před soudem. Je obviněn z Marceliny vraždy. Její tělo se zatím nenašlo…

„Slečna Salačová mi na pohlednice říkala: »Jsou to krásné řeči, nevěřím ti ale ani slovo«,“ bylo jediné, co včera Mikuš u soudu řekl. Využil totiž práva nevypovídat.

Mikuš i Salačová pracovali pro farmaceutické firmy. Byli přátelé a podle svědků byl jejich vztah ještě užší. „Byli jsme sexuální kamarádi. Ve svém manželství byla nespokojena, nemohli mít dítě a byla neuspokojena i sexuálně,“ četl soudce Petr Braun ze záznamu prvního Mikušova výslechu na policii. Od té doby s kriminalisty nepromluvil. Odmítl jít na detektor lži, i když s ním původně souhlasil. Zřejmě věří, že bez mrtvoly není vražda...

Mikuš se s Marcelou naposledy sešel loni 27. února. Od té doby je Salačová nezvěstná. Mikušovo auto bylo nalezeno shořelé a on za podivných okolností cestoval po světě. Nejprve odjel z Česka na Slovensko, pak do Maďarska, Egypta, Izraele, zpět do Egypta a následně do Německa, kde byl zadržen. Při policejním výslechu tvrdil, že nešlo o útěk, nýbrž obyčejný výlet. Soud s Mikušem pokračuje dnes, pokud bude uznán vinným, hrozí mu až 15 let basy.

FAKTA O PŘÍPADU:

  • 27. 2. 2007: Marcela v 10 hodin telefonovala s nadřízeným. Řekla mu, že je v Praze a jede do Plzně, kde si potřebuje vyřídit i něco soukromého. Sešla se s Mikušem, který setkání potvrdil. Odpoledne už nepřišla na schůzku s kamarádkou.
  • 28. 2. 2007: Začíná po ní pátrat policie. O několik dnů později našli její auto zaparkované v Plzni.
  • 1. 3. 2007: Vladimír Mikuš odjel z pracovního školení a už se nevrátil. Následující den je po něm vyhlášeno pátrání.
  • 4. 3. 2007: U obce Mosty u Jablunkova na Frýdecko-Místecku bylo nalezeno požárem zničené Mikušovo auto.
  • 12. 4. 2007: Mikuš byl vzat do vazby, obviněn ze zbavení osobní svobody, následně z vraždy Salačové.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.