Sboristky zpochybnily Kulínského zneužívání - Bez brýlí prý netrefí ani do dveří! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Sboristky zpochybnily Kulínského zneužívání - Bez brýlí prý netrefí ani do dveří!

Sboristky se postavily za Kulínského.
Sboristky se postavily za Kulínského. (ČTK)

HRADEC KRÁLOVÉ – V Hradci Králové včera pokračoval soud se sbormistrem Bambini di Praga Bohumilem Kulínským výslechem bývalých sboristek. Ty popřely zneužívání i intimní vztahy.

..

Sboristky Bambini di Praga řekly, že nevěděly o vztazích mezi Kulínským a dalšími členkami souboru. Odmítly také tvrzení, že by se k nim Kulínský někdy choval intimně. To je ovšem v rozporu s obžalobou, která Kulínského viní ze zneužívání celkem 49 členek sboru. „Ve sboru jsem prožila krásné roky, plné krásné práce. Nikdy jsem nevěděla o nějakých jeho intimních vztazích,“ řekla sboristka Hana Mrklovská.

Bývalý sbormistr podle spisu souložil se šesti členkami sboru, další osahával během zájezdů či při soustředěních. Kulínský obžalobu odmítl, přiznal však, že s některými sboristkami měl milenecký poměr.

Sboristky také vypovídaly o společném saunování na soustředěních. To bylo podle nich dobrovolné. Už dříve ale některé z nich vypověděly, že je Kulínský do sauny nutil chodit nahé a při ochlazování jim hadicí stříkal vodu na intimní místa. To ale teď sboristky zpochybnily. „Při saunování a ochlazování se tvoří pára. Když si Bohumil sundá brýle, tak netrefí ani do dveří,“ řekla bývalá sboristka Hana Filipová.

Hlavní líčení bylo původně naplánováno na pátek 22. února, soud však jednání skončí ve čtvrtek po výslechu znalců. Poté jednání odročí na další termín.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.