Klaus má vyhráno! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Klaus má vyhráno!

Šéf KSČM Vojtěch Filip s Janou Bobošíkovou.
Šéf KSČM Vojtěch Filip s Janou Bobošíkovou.

PRAHA (pol) – Rudé úterý! Jinak snad ani včerejšímu dni říct nelze! Právě komunisté totiž celý včerejšek drželi politický svět v napětí, zda pošlou do páteční prezidentské volby vlastního kandidáta. Stalo se tak ve 20.56!


Je rozhodnuto!
● Bobošíková kandiduje za komunisty!

Rudá Bobo
Když se včera Bobošíková přišla představit komunistickým poslancům, musela jim udělat zatraceně velkou radost. Byla totiž celá v rudém, a to včetně náušnic ve tvaru třešní.

Třetí kandidátkou na prezidentské křeslo je europoslankyně Jana Bobošíková (43)! Co na to ostatní politické strany? ODS je velmi spokojená, protože vše nahrává do karet Klausovi. ČSSD neskrývá roz- ladění. Kliknutím zvětšete„Myslím, že pánové z komunis- tické strany si ze všech dělají legraci. Já jim blahopřeji tak, jako jim určitě poděkuje Václav Klaus za to, že umožnili jeho zvolení,“ řekl šéf ČSSD Jiří Paroubek. Komunisté však ještě mohou do pátku Bobošíkovou z volby stáhnout...

Pokud v pátek ve Španělském sále opravdu stane trojice kandidátů Bobošíková – Klaus – Švejnar, je podle politologů prakticky jistým vítězem právě Václav Klaus. Hlasy jeho protivníků se totiž rozředí mezi Bobošíkovou a Švejnara, takže tihle dva kandidáti se zřejmě neprobojují ani do druhého kola. Ve druhém, případně ve třetím kole pak má Klaus obrovskou šanci získat dostatečný počet hlasů pro své znovuzvolení.

Tak perlí Bobošíková

● „Na radar (americký v Brdech – pozn. red.) mám překvapivý názor: Postavme si ho sami bez cizí mocnosti,“ řekla včera komunistům.
● O kandidatuře za komunisty říká: „Dnes by každý z kandidátů dal nevímco za komunistické hlasy. Komunisté jsou součástí demokratického systému.“
● Přeje si, aby se páteční volby účastnili též bývalý prezident Havel a expremiér Zeman, protože Pražský hrad by podle ní měl být místem svornosti.
● Bobošíková také připravila návrh nové české ústavy. Pokud by se stala českou prezidentkou – což je zhruba stejně pravděpodobné, jako že vyhrajete první cenu ve sportce, měli bychom se rozhodně na co těšit.

Tohle včera Klausovi taky nahrálo

● Lidovci se usnesli na tom, že podpoří tajnou volbu. V té má větší šanci Klaus.
● Stav senátora Kalbáče, který pro něj nehlasoval kvůli kolapsu, se zlepšuje.
● Poslanec ČSSD Snítilý možná vystoupí ze strany a podpoří právě Klause.
● Někdo posílá náboje několika Klausovým volitelům, což na jeho protivníky nevrhá zrovna dobré světlo.


Foto: ČTK

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.