Kluci se nám pohádali | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Kluci se nám pohádali

(zleva) Martin Bursík (Strana zelených), Jiří Čunek (KDU-ČSL), volná židla Mirka Topolánka, Moderátor Václav Moravec, Jiří Paroubek (ČSSD), Vojtěch Filip (KSČM)
(zleva) Martin Bursík (Strana zelených), Jiří Čunek (KDU-ČSL), volná židla Mirka Topolánka, Moderátor Václav Moravec, Jiří Paroubek (ČSSD), Vojtěch Filip (KSČM) (Aha! – Martin Přibyl, Martin Sekanina)

PRAHA – Premiér Mirek Topolánek (ODS) včera předčasně utekl z debaty na ČT, které se účastnili šéfové všech parlamentních stran, a odjel na tenis do Brna! Topolánkův řidič určitě nejel předpisově – v brněnské hale totiž premiér seděl už hodinu a čtvrt po odjezdu z ČT!

Topolánek utekl z debaty! A řítil se do Brna rychlostí 170 km/h

Topolánek v televizní debatě naznačil, že za financováním Švejnarovy kampaně stojí ČSOB (Švejnar je v čele dozorčí rady). Podle Topolánka kampaň nestála půl milionu korun, ale spíš půl milionu eur, tedy asi 13 milionů korun. „Tam to prokorupční prostředí existuje,“ řekl Topolánek.

„To je nestoudné. Pan předseda už tento týden ve Sněmovně ukázal, že je duševně vyčerpán,“ reagoval šéf ČSSD Jiří Paroubek. I Švejnar to později vyloučil.

Moderátor Václav Moravec se pak premiéra zeptal, jaké má důkazy o korupci. „Nemusím dávat důkazy, stejně jako Česká televize nemusí dávat důkazy o mně,“ odsekl Topolánek.

Pak se rozčiloval Paroubek. Zdálo se mu, že má v debatě málo prostoru a pohádal se s Moravcem:Paroubek: „Jestli dovolíte, pane Moravče...“Moravec: „Nedovolím!“Paroubek: „Ale Topolánkovi jste dovolil. Tak já půjdu, jsem tu zbytečný.“Moravec: „Tak jděte.“Paroubek: „O přestávce půjdu.“

Nakonec ale vše dopadlo jinak – odešel Topolánek, který si předtím stěžoval na zbytečnost debaty. O přestávce naštvaně vyrazil ze studia, sedl do audi a odjel. Prý byl pozván jen na hodinu a jeho odjezd nesouvisel s průběhem debaty. O tom, že bude pořad dvouhodinový, prý nevěděl ani šéf lidovců Jiří Čunek. Podle Moravce ale politici dostali emaily s tím, že debata bude dvouhodinová. „Když mohou být politici tři hodiny na České Miss, tak mohou být dvě hodiny v televizi,“ okomentoval Moravec premiérovu účast na sobotní České Miss. „Na Miss bychom byli všichni asi radši,“ reagoval Čunek. „Už ve čtvrtek jsem avizovala, že tam pan premiér může být jen hodinu. Václav Moravec to tedy věděl dopředu,“ řekla Aha! mluvčí vlády Jana Bartošová.

Co měl Topolánek tak důležitého na práci, že nemohl vydržet ještě hodinu na debatě? Tenisový zápas českých hráček v Brně. A stihl na něj dojet neuvěřitelně rychle. Z pražských Kavčích hor odjížděl v jednu hodinu. A ve hledišti haly na brněnském výstavišti seděl už ve čtvrt na tři, jak dokazují i záběry z přenosu z utkání! 200 kilometrů dlouhou trasu urazil za méně než hodinu a čtvrt, jeho průměrná rychlost tak byla kolem 170 km/h.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.