Máma už ho pohoupala! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Máma už ho pohoupala!

Vendelín Čtvrtek
Vendelín Čtvrtek (Aha! - Alexandr Malachovský, ČTK)

PRAHA – Miminko z popelnice Vendelín Čtvrtek poprvé pocítilo, jak chutná náruč jiné ženy, než zdravotní sestry. Držela ho v ní možná jeho budoucí maminka! Včera v sedm hodin ráno se na něj rodiče, které pro adopci vytipoval magistrát, přišli konečně podívat.

Dojetí, radost, ale i nejistota a velké psychické vypětí se zračilo na tváři dvojice, která má zájem o Čtvrtkovu adopci.

„Rodiče jsme seznámili se zdravotním stavem Vendelína i s celým jeho případem. Také znají všechna rizika a na rozhodnutí mají třicet dní. Setkání bylo příjemné, nechali jsme je s chlapečkem v pokojíčku o samotě, aby si tu chvíli mohli vychutnat. Oba si ho i vzali do náruče a pochovali,“ popsala průběh návštěvy ředitelka kojeneckého ústavu v Krči Jaroslava Lukešová. Návštěva se vybranému páru líbila, přesto se ještě definitivně nerozhodli, jestli se stanou rodiči malého nalezence. Chlapečka ale mohou podle ředitelky kdykoli navštěvovat. „Mohou přijít a trávit s ním čas. Vendelínovi se po zdravotní stránce daří dobře a roste. Celá situace je pro rodiče ale velmi psychicky náročná a čeká je těžké rozhodnutí,“ dodala Lukešová.

Adoptivní rodiče navíc až do 13. února musí počítat s tím, že by se mohli ozvat Vendelínovi praví rodiče, a chlapce jim vzít. Když ale vše klapne, dočká se Vendelín mladých, vysokoškolskyvzdělaných a dobře finančně zabezpečených rodičů, se kterými bude nejspíše bydlet v Praze. V opačném případě ho magistrát nabídne dalším třem vážným žadatelům. „Doufáme, že si to ale rodiče rozmyslí v krátké době, aby už v kojeneckém ústavě nemusel být další měsíc,” dodal radní Jiří Janeček.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.