Případ Barbory Škrlové a týrání Ondry z Kuřimi: Tajné návštěvy herečky Antalové! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Případ Barbory Škrlové a týrání Ondry z Kuřimi: Tajné návštěvy herečky Antalové!

Alena Antalová navštěvuje brněnský Klokánek několikrát týdně. Při návštěvě v srpnu loňského roku dostala od dětí za svou péči dokonce krásnou růži a další dárečky.
Alena Antalová navštěvuje brněnský Klokánek několikrát týdně. Při návštěvě v srpnu loňského roku dostala od dětí za svou péči dokonce krásnou růži a další dárečky. (pro Aha! – Igor Zehl, archiv)

BRNO – Do přísně střeženého objektu Fondu ohrožených dětí Klokánek v moravské metropoli se za týranými dětmi Ondřejem (8) a Jakubem (10) Mauerovými ze známého kuřimského případu zneužívání podivnou sektou na příkaz policie nedostane nikdo z nepovolaných.

Do přísně střeženého objektu Fondu ohrožených dětí Klokánek v moravské metropoli se za týranými dětmi Ondřejem (8) a Jakubem (10) Mauerovými ze známého kuřimského případu zneužívání podivnou sektou na příkaz policie nedostane nikdo z nepovolaných. Ani jejich vlastní rodina! Slovenská herečka Alena Antalová (35) z úspěšných seriálů Četnické humoresky a Pojišťovna štěstí se ale přesto s týranými kluky skamarádila! „Moc jim pomáhá. Jakubovi třeba dala k narozeninám povlečení s dinosaury,“ říká ředitelka Klokánku Gitta Pokorná.

Herečka Alena Antalová: Máma všech týraných dětí!

Herečka Alena Antalová (35) má srdce vskutku na pravém místě! Už léta pomáhá brněnskému centru pro opuštěné děti Klokánek nejen dary za statisíce, ale navíc jeho smutné malé obyvatele v čele s mediálně známými týranými bratry Ondřejem (8) a Jakubem (10) Mauerovými několikrát týdně zahrnuje láskou! „Jsou to bezva kluci, máme se rádi,“ přiznává Antalová.

„Alenka klukům i všem ostatním dětem moc pomáhá. Chodí za námi několikrát týdně a ráda všem dětem udělá radosti. Třeba Jakubovi, který má rád dinosaury, k narozeninám darovala povlečení s těmito prehistorickými zvířaty. Měl z toho obrovskou radost,“ chválí patronku Klokánku jeho ředitelka Gitta Pokorná.

Sama Antalová se v nedávném rozhovoru pro magazín Ona dnes pochlubila, jak dobře s týranými bratry vychází. „Napadlo mě, že Jakub a Ondřej určitě nikdy nedostali dopis, a tak jsem v létě, když byli na táborech, sedla a dva dny psala dopisy. Napsala jsem jim, že je mám ráda a jsem tu pro ně. Chtěla bych dětem vrátit víru, že se ten jejich zlý osud podaří přerušit,“ tvrdí maminka dvou vlastních dcer Alenky (2) a Elenky (půl roku). Kromě ní a otce chlapců, který má soudem povolené návštěvy za asistence odborníků jednou za týden, nesmí týrané kluky už nikdo jiný navštěvovat. O to víc proto Ondřej s Jakubem k herečce přilnuli.

„Alenka s námi spolupracovala už před otevřením Klokánku. Sehnala nám nejen všechny kuchyňské linky, ale i další vybavení a navíc se výrazně podílela na interiéru,“ dodává na adresu představitelky Aničky Jánské z »novácké« Pojišťovny štěstí šéfka Klokánku.

Sama Antalová na naše otázky neopověděla. Na rozdíl od mnoha celebrit si nechce přiživovat popularitu na charitě. „Nepřestříhávám pásky, snažím se těm dětem dávat lásku,“ tvrdí Antalová.
Antalová je s kuřimskou kauzou, kterou by kvůli nepřehlednosti nedokázal vyřešit snad ani slavný detektiv Sherlock Holmes, spojena i trochu jinak. Z Městského divadla v Brně se zná i s hercem Viktorem Skálou, který je do případu zapleten.

Barboru řídí Škrla i na policii!

V kuřimské kauze týrání by mohl nastat zásadní zlom již dnes. Policejní vyšetřovatel totiž vyslechne Barboru Škrlovou (33), která se v Česku vydávala za Aničku (12), v Norsku za Adama (13) a týraní Ondřej s Jakubem ji považovali za nevlastní sestru. Podle jejího obhájce i policejního komisaře, který případ šetří, se nyní Škrlová ve vazbě chová jako dospělá žena.

„Mluví normálně. Vyšetřovatel měl příjemný pocit, že s ní bude možné komunikovat,“ řekl mluvčí brněnské policie Bohumil Malášek. Škrlová by již dnes mohla objasnit, proč byli bratři, s nimiž žila dva roky v rodině Mauerových, týráni. Mohla by prozradit, zda za vším stojí sekta či zda se jednalo o produkci dětské pornografie. Podle zdroje, který nechtěl být jmenován ale nelze vyloučit, že výpověď Škrlové předem ovlivnil její otec Josef Škrla. Telefonovali spolu v době, kdy už jeho dceru měla norská policie. „Škrla Barboře vysvětloval, co má říkat na policii, aby se nic neprovalilo. Měli na to poměrně dost času, aby se to mohla naučit. Telefonovala z automatu na policejní služebně,“ uvedl zdroj. Škrla má podle některých stop v celé kauze hlavní roli. Většina hlavních aktérů případu se totiž poznala v minulosti ve skautském oddílu Mravenci a scházela se v náboženské komunitě, kterou Škrlové otec vedl.

Kde sekty berou peníze?
  • Sekty získávají finanční prostředky především z darů a příspěvků jednotlivých členů. Většinou jde přímo o peníze. Málokdy se jedná o nemovitosti či movitý majetek.
  • V ČR nejsou výjimkou případy, kdy člen sekty prodal veškerý svůj movitý i nemovitý majetek a celou finanční částku daroval sektě.
  • Celosvětové sekty finanční prostředky získávají např. pořádáním kurzů či výukových programů (např. munisté).
  • Sekta Hare Krišna využívá komerční činnost. Provozuje vegetariánské jídelny, prodej různých předmětů aj.
  • V jiných komunitách členové odvádějí stanovená procenta ze svých příjmů.
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.