Mučili mě, tvrdí Barbora Škrlová (33) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Mučili mě, tvrdí Barbora Škrlová (33)

Barbora Škrlová alias Adam
Barbora Škrlová alias Adam

PRAHA – Záhadný případ Barbory Škrlové se ještě více zamotává. Stopy kolem Barbory Škrlové vedou přes jejího otce Josefa do brněnské sektářské skupiny, odštěpené od Hnutí Grálu.


Skupina sektářů se ještě v 80. letech jmenovala Mravenci a existovala pod hlavičkou turistického oddílu.

Sektáři Škrlovou nejenom ovlivňovali, ale zřejmě i mučili. Podle MF Dnes to Škrlová v roli třináctiletého Adama řekla učitelkám v Norsku. Její blízcí ji prý surově bili a pálili cigaretami.

Ingjerd Eriksenová, ředitelka místní školy, kterou Škrlová coby Adam navštěvovala, uvedla, že jí Adam dokonce sdělil závažnou informaci o tom, že ho otec prodal v dětství pedofilům, kteří ho pak sexuálně zneužívali. Kreslil prý také podivné obrázky zakrvácených a očíslovaných dětí, nad kterými stál hrozící muž. To byl také pro ředitelku popud, aby se zjištěnými skutečnostmi seznámila policii.

Kliknutím zvětšeteŠkrlovou přestrojenou za Adama pak z krizového dětského centra v Oslu, kam ji umístili psychologové, odvezl další sektář Michal Říha (32). Říhu a jeho sestru policisté zatkli v Tromso na letišti. Po výslechu se oba už vrátili do Česka.

Do Škrlovy sektářské skupiny patřili patrně i herec Viktor Skála, jehož dcera zaskočila vloni v osvojovacím soudním řízení za Aničku při testech DNA. A také spisovatel Martin Fahrner, který propůjčil identitu svého syna Adama Barboře Škrlové.


Autor: (ben)
Foto Policie ČR, Michaela Slámová

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.