Začala obleva: 10 metrů chodníku, pět hovínek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Začala obleva: 10 metrů chodníku, pět hovínek

 (Aha! – Václav Nekvapil)

PRAHA – Ještě dřív, než stačili majitelé domů reagovat na mohutnou sněhovou nadílku na chodnících před jejich domy, přišla obleva a bílé nadělení se proměnilo v mokrou břečku plnou nebezpečných nástrah.

  1. Hovínka (5 ks) – Dovedně ukryté psí exkrementy, překryté vrstvou tajícího sněhu, nejsou vidět.
  2. Sůl (1 kg) – Pomáhá sice rozpouštět sníh a led, ničí však obuv a málokdo dovede odhadnout správnou míru. Ulice tak bývají přesolené.
  3. Štěrk, písek (500 g) – Takzvané inertní materiály sníh nerozpouštějí, mají však zabránit tomu, aby chodcům podklouzávaly nohy. Když sníh a led roztají, neuklizený štěrk se dostává do podrážek bot a ničí je.
  4. Rozlehlé kaluže – Málokterá kaluž má uprostřed ostrůvek, přes který se může chodec odrazit na druhý břeh. Člověk tak raději volí cestu po trávníku, kde však číhají ukryté psí exkrementy.
  5. Utajený led (5 m²) – Vypadá jako tající sníh, je však smrtelně kluzký. Nachází se především pod roztátou vrstvou břečky, velmi blízko povrchu chodníku. Šlápnutí na něj znamená okamžitou ztrátu rovnováhy.
  6. Odpadky (15 ks) – Bílá pokrývka decentně přikryje nepořádek. Drobné odpadky však s příchodem oblevy vyplouvají »na povrch«. Nejčastější jsou oharky od cigaret, papírové kapesníčky či větvičky z vánočních stromků.


9.1.2008

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.