Hrůza! Honzíka (†5) matka pohřbila a pak znovu vykopala! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Hrůza! Honzíka (†5) matka pohřbila a pak znovu vykopala!

Honzíka Rokose (na snímku se svým otcem) matka nejdříve pohřbila a pak zase vykopala.
Honzíka Rokose (na snímku se svým otcem) matka nejdříve pohřbila a pak zase vykopala. (archiv)

TÁBOR – To jsou ale bestie! Antonie Stašková (38), matka zabitého Honzíka Rokose (†5) z Tábora, se ukázala jako nestvůra. Nejenže svého synka zabila dvěma ranami nožem do hrudníčku, ale poté se svým přítelem Pavlem Greplem (49) mrtvolku zahrabali u Žďárku na Ústecku. Jenže pak Honzíka zase vykopali…

Na táborskou policii vtrhli kontroloři

Stašková s Greplem těsně po vraždě dítěte tělíčko zahrabali. Protože se jim ale úkryt nezdál, chlapce vykopali, převlékli a chtěli převézt tajně pohřbít jinam. Jenže v ten moment je při náhodné kontrole zadrželi i s mrtvolkou chlapce v kufru policisté.

„Myslím si, že tam jen přespávali. Určitě ho někde schovali a pak se pro něj vrátili a chtěli ho pohřbít v Nejdku, kde mají hrob její dva synové, které asi taky zabila,“ myslí si Honzíkův otec Roman Rokos, který chce pro svou přítelkyni výjimečný trest. „Kdyby se jim podařilo Honzíka pohřbít, tak už by policie tělíčko nenašla a mohli by je odsoudit jen za únos, ne za vraždu. Vděčím jen těm městským policistům za jejich důslednost, že u opuštěného kravína zastavili a auto Staškové zkontrolovali. Jen díky jim se podařilo odhalit, co je moje bývalá za bestii,“ dodal s pláčem táta zabitého chlapce.

Kvůli vraždě malého Honzíka už vtrhla na táborské policejní ředitelství kontrola. Inspektoři z krajské policejní správy se zajímají o to, kdo pochybil a čí vinou. „Odvezli si všechny papíry, veškerou dokumentaci. Byli docela nekompromisní a říkali, že je to velký průšvih,“ svěřila se Aha! jedna ze zaměstnankyň policie.

„Největší vinu nese vyšetřovatelka Nevrlová. Připadal jsem si jako žebrák. Dokonce mi jednou vynadala, že jí volám v půl čtvrté, že jí ujede autobus. Když jsem prosil, aby fotku Honzíka vyvěsili nebo dali do novin, tak si ji vždy ode mne vzali, a tím to skončilo,“ říká Rokos.

Stašková bydlela v Dolním Žandově

ÚSTÍ N. L. – Kdyby policisté vyhlásili mimořádné pátrání po Honzíkovi Rokosovi (†5) dříve, mohli jeho smrti zabránit. Alespoň to tvrdí sousedka z paneláku v severočeském Dolním Žandově.

V pronajatém bytě 3+1 několik měsíců na jaře loňského roku matka vražedkyně s Honzíkem bydlela. „Strašně mě mrzí, co se tomu chlapečkovi stalo. Navíc si myslím, že se celé tragédii dalo zabránit. Stačilo, aby policie včas nechala zveřejnit fotku hledaného Honzíka v televizi. V takovém případě bych určitě na policii zavolala,“ svěřila se sousedka Antonie Staškové.

„Vůbec by mě nenapadlo, že je schopna něco tak hrozného udělat. Chovala se k němu normálně, z bytu moc nevycházeli, ale často odjížděli někam autem. Její přítel za nimi jezdil jen občas,“ uvedla žena. Podle ní nebyly na Honzíkovi v té době znát nějaké známky týrání, ani z bytu se nic podivného neozývalo.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.