Významné události roku 2008 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Významné události roku 2008

Na konci každého roku rekapitulujeme, co že se to vlastně událo za posledních 365 dnů. Ostatně, podobných rekapitulací jsou plné noviny i televize. Donekonečna diskutujeme, jaký byl tenhle rok, co nás naštvalo a co potěšilo. A dost!


Budou se týkat nás všech! Na co se máme těšit a čeho se začít bát?

Udělejme za rokem se sedmičkou na konci tlustou čáru a pojďme se raději podívat na to, co náš čeká v roce, který už brzy začne…

Leden 2008
Zdražení a poplatky u lékaře

Od 1. ledna budeme platit poplatky za návštěvu lékaře, za recept i za pobyt v nemocnici. Výrazně zdraží i teplo, plyn a elektrická energie.
Aha!: Zdá se, že poplatky u lékaře budou velký debakl. Spousta lidí odmítne platit, někteří lékaři nebudou vědět, jak vybírat, jiní nebudou mít pro samé vybírání peněz čas na své pacienty. Zbudou oči pro pláč.

Únor 2008
Bude změna na Pražském hradě?

Volební období Václava Klause (66) končí, přichází jeho druhá šance. Na Hrad se ovšem touží nastěhovat i kandidát opozice Jan Švejnar (55). Klaus je zatím favoritem, ovšem stát se může spousta věcí. Česká politika je totiž opravdu nevyzpytatelná.
Aha!: Na poslední chvíli se přihlásí další kandidát a vzhledem k masivním demonstracím na jeho podporu si poslanci nedovolí ho nezvolit. Prezidentskou přísahu bohužel nestihne, protože bude tou dobou zpívat německým důchodcům Včelku Máju. Ano, Karel Gott (68) zamíří na Pražský hrad!

Únor 2008
SuperStar je mrtva, ať žije X-Factor!

Obrazovky televize Nova bude okupovat nová pěvecká soutěž. Tvůrci doufají, že X-Factor bude české diváky bavit. Vítěz vyhraje milion korun a smlouvu na natočení vlastního cédéčka.
Aha!: Co provede vítěz s milionem, není jasné. Nakonec, ono není ani jasné, jak dopadne debutové CD nové české hvězdy. Možná skončí podobně jako výtvory většiny SuperStar ve výprodejích. Sázkové kanceláře už prý dnes připravují možnost vsadit si, za jak dlouho bude možné toto debutové album koupit ve slevě za 39 Kč.

Červen 2008
Mistrovství Evropy ve fotbale

Přestože první polovina kvalifikace na Euro nebyla ze strany našich fotbalistů zrovna povedená a hráči zaujali snad jen skandálem s prostitutkami na pokojích, nakonec se tým trenéra Brücknera (68) probojoval celkem lehce na rakousko-švýcarské Euro. A všichni fandové doufají, že se snad nebude opakovat blamáž, jakou jsme zažili na MS v roce 2006.
Aha!: Teď už jen ohlídat, aby Rosický a spol. neběhali za švýcarskými kurtizánami, a aby Baroše nezavřeli Rakušané za příliš rychlou jízdu! Mizerné výsledky by trenérovi zlomily vaz!

Srpen 2008
Olympiáda v »demokratické« Číně

Letní olympijské hry v Číně stále probouzejí vášně. Řada organizací na ochranu lidských práv poukazuje na to, že pojem »lidská práva« nejvyšším čínským vůdcům mnoho neříkají. Olympijský výbor to ale nezajímá. Olympiáda je totiž miliardový kšeft!
Aha!: Číňané udělají pro zlaté medaile cokoliv. A když říkáme cokoliv, myslíme opravdu cokoliv. Sportovci z ostatních zemí si tak příliš mnoho ocenění neodvezou. No, snad na ně aspoň Číňané nepošlou tanky.

Do konce roku 2008
Nový stadion fotbalové Slavie

Desítky let čekali slávističtí fanoušci i fotbalisté na nový stadion, který by měl nahradit starý Eden. Po mnoha slibech a nesplněných termínech už to vypadá, že stadion bude opravdu otevřen. I když v případě Slavie a jejího stadionu je možné prakticky cokoliv, jak už z minulosti víme.
Aha!: Pravděpodobnost, že nový stadion otevře ligové derby se Spartou, se už téměř změnila v jistotu. Kdo odejde jako vítěz? Doufejme, že o tom nerozhodnou »kapříci«, kteří nečekaně připlují z fotbalového zákulisí.

V průběhu roku 2008
32 českých filmových premiér

Občan Havel, Bathory, U mě dobrý, nebo třeba Tobruk. To jsou názvy několika nových českých filmů z celkového počtu 32, které budou mít příští rok v našich kinech premiéru. Máme-li se těšit na skvělé filmy, nebo na filmařský odpad, se necháme překvapit. V posledních letech bohužel platí spíše druhá varianta.
Aha!: Zachránit českou kinematografii by mohl zkusit režisér Zdeněk Troška (54), který by se mohl vytasit s nějakou další parádní pohádkou. Případně by David Ondříček (38) mohl přispěchat s další komedií o mladých kuřácích marihuany.

V průběhu roku 2008
Bude svatba Agáty Hanychové?

Profesionální pařmenka, modelka a občasná herečka Agáta Hanychová (22) podle posledních zpráv ze showbyznysu chystá svatbu. Vzhledem k její pověsti pořádně odvázaného živlu je to informace opravdu šokující. Že by se nekorunovaná královna večírků a celonočních tahů rozhodla usadit a vést spořádaný rodinný život? Tomu prozatím věří opravdu málokdo. Ale třeba modelka s věčně našpulenými rtíky všechny dokonale převeze!
Aha!: Agáta Hanychová se možná skutečně vdá. Na večírku se ale velmi pravděpodobně odváže natolik, že sňatek bude na popud vyděšeného novomanžela zrušen. Kdo z pánů by také snesl pohled na opilou dívčinu, která divoce odhaluje svůj dekolt a kalhotky. Co přesně Agáta chystá? A není humbuk kolem svatby jen dalším způsobem, jak se ukázat na veřejnosti? Necháme se překvapit.

V průběhu roku 2008
Čunkův boj o koryto

Po sérii skandálů byl Jiří Čunek (48) zbaven všech obvinění a hned se začal tlačit zpět do vlády. Zelení vyhrožují, že vystoupí z koalice, lidovci se tomu všemu smějí, premiér Topolánek (51) prosí Čunka, aby do vlády nespěchal. Česká politika opět ukazuje svou tragikomickou tvář.
Aha!: Návrat Čunka do vlády by byl velice tvrdým políčkem do tváře každého českého voliče. Bohužel, jak už to u nás bývá zvykem, je tahle možnost velice pravděpodobná. A jako už tradičně, ozve se odevšad jen: Já s tím nemám nic společného!

Fikce Nedělního Aha!

Co všechno se (ne)může stát?

➤ Manželům Paroubkovým se narodí děťáko.
➤ Lucii Talmanové se narodí druhý potomek.
➤ Premiér Topolánek přestane ukazovat obscénní gesta.
➤ Fotbalista Baroš začne střílet góly.
➤ Ministryně Parkanová s Honzou Vyčítalem složí novou národní hymnu.
➤ Architekt Kaplický přijde s novým návrhem knihovny – tentokrát se dílu bude říkat velryba.
➤ Vendula Svobodová se usmíří se svým nevlastním synem Petrem.
➤ Fotograf Jan Saudek začne být věrný.
➤ Jiří Čunek adoptuje dvojici malých cikánků.
➤ Herec Jiří Bartoška přestane kouřit.
➤ Prezident Klaus vydá knihu s názvem: Moje, nikoliv vaše planeta!
➤ Zloděj století František Procházka vykrade Národní banku.
➤ Češi přestanou pít pivo.
➤ Česko vysoudí na Německu kousek moře jako kompenzaci za válečné útrapy.
➤ Policie přiveze a zavře do vězení Viktora Koženého a Radovana Krejčíře.
➤ Bodový systém se stane funkčním.
➤ Zjistí se, že nemocnice dlouhodobě vyměňovaly matkám děti, takže nakonec nikdo nebude vědět, čí je.
➤ Písničkář Nohavica složí písničku o tom, že písničkář Hutka neumí hrát na kytaru.
➤ Karel Gott nevyhraje Českého slavíka (velmi nepravděpodobné).
➤ Komunisté navrhnou rozpuštění své vlastní strany a odjedou na Kubu.
➤ Chlebíčky v poslanecké sněmovně podraží.


Autor: Martin KIML

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.