2008: Rok strachu a úzkosti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

2008: Rok strachu a úzkosti

Nový rok nebude patřit mezi ty nejlehčí...
Nový rok nebude patřit mezi ty nejlehčí...

PRAHA – Tak to bude tedy pěkně náročný rok! Velké emoce, strach, úzkost a nové pracovní příležitosti ze zahraničí. A v politice samé zklamání. Tak vidí život Čechů v roce 2008 brněnská kartářka a vědma Samira.


Vědma Samira

ZAHRANIČÍ:
Jaké budou vztahy Česka se zahraničím v roce 2008? „Proudit k nám bude hodně práce, zřejmě pracovní možnosti nebo nové myšlenky, inspirace. Budou se úspěšně dokončovat jednání, ale i vztahy. Dále je tady znovuzrození.“ Podle vědmy se zřejmě obnoví nějaké dávné vztahy. Samira sahá po další kartě. „Je to Císař,“ říká. „Vládnoucí síla. Proudí k nám uspořádání vnitřních vztahů. Uspořádají se nějaké vnitřní záležitosti. Pak je tu voda, to je přátelství. To k nám také proudí z ciziny. Ty karty jsou dobré. Velmi pěkné.“

Co by se mohlo stát: USA přesunou stavbu radaru z Brd na Slovensko. Fotbalová reprezentace se stane ve Vídni mistrem Evropy. Jiří Čunek bude vykázán z Rumunska.

SPOLEČNOST:
„Bude to velmi zajímavé,“ otáčí Samira první kartu. „Je to Měsíc a ten znamená velké emoce, strachy a závislosti,“ říká vědma. A také prý docela dost alkoholu, takže slabší jedinci mu mohou častěji podléhat. „Je tady také vůle. Lidé budou vyzváni, aby bojovali, neustupovali. Co se vztahů týče, budou trochu narušené,“ pokračuje kartářka ve výkladu. Únava a vyčerpanost totiž bude nakažlivá a způsobí hodně stresu. Ale ke konci roku se to prý zlepší, to nastává tzv. galaktická noc.

Co by se mohlo stát: Karel Gott oznámí, že bude zase otcem. Herečka Veronika Žilková bude mít svatbu společně se svou dcerou Agátou Hanychovou. Zpěvačka Iveta Bartošová se po neúspěšné sebevraždě vrátí do léčebny.

POLITIKA:
Politika prý vypadá velmi špatně. „U mužů čekáme hodně velké vášně,“ čte Samira z karet. „Jsou tady ale i nové myšlenky. Vidím to tak na březen... Emoce mezi politiky i mezi politickými stranami, velký rozkol. Strach.“ Ke konci roku by se to ale mělo zklidnit a přijde prý něco nového, co tady doposud nebylo. Ve světě se lidé nemusejí bát válek ani katastrof.

Co by se mohlo stát: Po patové volbě bude republika půl roku bez prezidenta. Miloš Zeman se vrátí do politiky a stane se šéfem ČSSD. Jiří Čunek bude jmenován velvyslancem v Rumunsku.

DOMOV:
„Lidé půjdou za svým cílem. Řekla bych, že budou hodně rozvíjet své talenty. Je tady poznávání,“ říká kartářka. Podle ní lidem hrozí psychické problémy, například strach, úzkost nebo pocit viny. „V materiálním směru to půjde dobře, naopak vztahy mezi lidmi i v rodinách budou daleko horší, než jsou teď. Je však spousta šancí k pokání,“ doplnila kartářka. Nestabilní vztahy budou ukončeny a ty kvalitní se ještě více upevní. Lidé, kterým bude příští rok 19, 31, 43, 55, 67 a 79 mohou bez problémů podstoupit chirurgický zákrok. Štěstí se obrátí například na ty, kteří se narodili v letech 1952, 1960, 1968, 1980, 1984 nebo 2000.

Co by se mohlo stát: U soudu s heparinovým vrahem Zelenkou se ukáže, že je členem sekty Poselství Grálu. Rozhodne se, že Kaplického chobotnice vyroste v rámci výstavby pro olympiádu v Praze. Primátor Bém odjede zdolat horu K2.


Autor: Dana PEŠKOVÁ
Foto Profimedia.cz

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.