Švédský lev bez penisu - Vykastrují i toho našeho? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Švédský lev bez penisu - Vykastrují i toho našeho?

Český lev s genitáliemi...
Český lev s genitáliemi...

PRAHA – Lev ve znaku švédských mírových sil prošel kastrací! Na žádost zdejších vojákyň byl z obrazu vyretušován penis. Ženy se cítily být samčím pohlavním orgánem heraldického zvířete znevažovány. Může stejná situace nastat i u nás se lvem ve státním znaku?

Česko má lva ve dvou ze čtyř polí státního znaku. Má i on přijít o svou chloubu? České političky to nepožadují. „To ne, pokud tam je, mělo by to tak zůstat. Lev by neměl být bezpohlavní,“ řekla se smíchem poslankyně Olga Zubová (SZ) a s rozpaky dodala: „Přiznám se, že si ani nejsem vědoma, že lvovi v našem znaku je vidět penis. Musím se podívat.“

Se změnou by nesouhlasila ani Kateřina Konečná (KSČM): „Jsem proti. Líbí se mi tak, jak je.“ Ve Švédsku změna vyvolala protesty. Podle nich totiž tenhle zásah nijak nezvedne prestiž švédských mírových jednotek, a to bez ohledu na žádoucí rovnost pohlaví.


15.12.2007

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.