Ohnivý den! Plameny ničily auta, televize i budovu… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Ohnivý den! Plameny ničily auta, televize i budovu…

Č. BUDĚJOVICE
Č. BUDĚJOVICE (pro Aha! – Petr Smetana, Martin Průša a HZS Praha)

PRAHA – Autosalon v Praze, Electroworld v Ústí nad Labem, sodovkárna v Českých Budějovicích a muniční areál v Novém městě pod Smrkem na Liberecku. Tam všude včera řádil ohnivý živel. Plameny napáchaly celkovou škodu za skoro sto milionů korun a zranily jednoho člověka.

Č. BUDĚJOVICE.
Budovu sodovkárny, která se nachází v blízkosti centra Českých Budějovic, zapálili bezdomovci. Hasiči vyloučili jako příčinu požáru technickou závadu. Objekt je totiž už několik let nevyužívaný.

PRAHA-JAROV.
Škodu na zhruba 10 milionů korun vyčíslili majitelé autosalonu na pražském Jarově. V největší české prodejně aut shořelo 13 aut a oheň poškodil i střechu. „Hořelo v části areálu, kde prodáváme luxusnější ojeté automobily,“ uvedla Lenka Ostrá z marketingu. Příčina podle ní známa není, mezi vyšetřovacími verzemi je i technická závada na některém z automobilů.

VŠEBOŘICE.
Tři jednotky hasičů likvidovaly rozsáhlý požár prodejny elektrických spotřebičů Electroworld mezi obchodními domy v Ústí nad LabemVšebořicích. „Požárem byl zasažen vnitřek budovy v prodejní části u skladu a mezistřešní prostor,“ uvedl tiskový mluvčí hasičů Ústeckého kraje Lukáš Marvan. Shořely televize a další elektronika, další zboží se poničilo během hašení. Škody jsou podle prvních odhadů 40 milionů korun.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.