Dobrý kapr se musí lesknout!
PLZEŇ – Rybáři finišují. Včera z Třemošenského rybníka u Plzně vylovili stovky kilogramů kaprů, kteří skončí na vánočním stole. Kapry si lidé mohli koupit přímo na hrázi rybníka, zbylé rybáři prodají ve městě. Kuriozitou včerejšího výlovu bylo i to, že rybáři vytáhli také jednu želvu.
7 rad, jak si vybrat kvalitního kapra
1. Musí být na pohled čerstvý, bez větších poranění
2. Musí být lesklý
3. Musí mít lesklé oko (nesmí být zašedlé bez lesku)
4. Žábry musí být dobře prokrvené, jasně červené. Poznat se to dá po odkrytí žaberního víčka na skřeli.
5. Musí mít na sobě průhledný slizový ochranný fi lm, nesmí být zašedlý.
6. Větší kapři jsou tučnější, menší jsou proto vhodnější pro lidi s vyšší hladinou cholesterolu
7. Pokud nechcete velké množství kostí, volte raději většího kapra, má je větší.