Medvíďata bojují o život! Hlídají je po internetu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Medvíďata bojují o život! Hlídají je po internetu!

Díky infračervené kameře je život mláďat pod neustálou kontrolou.
Díky infračervené kameře je život mláďat pod neustálou kontrolou.  (pro Aha! – Martin Kropáček)

BRNO – Život na internetu! Malá medvíďata v porodním boxu v brněnské zoo neustále kontrolují. Třítýdenní mláďata jsou každý den v ohrožení života. Jejich máma je totiž může kdykoli sežrat.

Svá předchozí mláďata lední medvědice Cora už dvakrát odvrhla – takže novorozeňata nakonec nepřežila. Nejde o žádnou výjimku, na světě se totiž podaří odchovat jen osm procent narozených medvíďat.

Jestli malí medvídci přežijí, bude jasné až pod dvou měsících jejich života, do té doby je chovatelé jen sledují a doufají, že tento boj bude úspěšný. Nikdo k nim nesmí, ale pečlivě monitorováni jsou dvacet čtyři hodin denně. „Počítač s kamerou z porodního brlohu máme i u postele, kdyby se cokoliv stalo, zasáhneme i v noci,“ vysvětluje vedoucí chovatelského úseku Petr Číhal. Kdyby matka odmítla své potomky dál živit, museli by je zoologové odchovat v inkubátoru. Zatím mají mláďata pouhých 15 cm.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.