Meteorologové varují: Vánoce budou bez sněhu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Meteorologové varují: Vánoce budou bez sněhu!

Nadílka bude letos na Štědrý den bez sněhu. Někdy to ale vůbec nevadí...
Nadílka bude letos na Štědrý den bez sněhu. Někdy to ale vůbec nevadí...

PRAHA – Na Štědrý den moc sněhu nečekejte. Meteorologové sice uklidňují, že alespoň od středních poloh se bílého poprašku dočkáme, nebude to ale nic, za čím by stálo vyjet na hory lyžovat.


Díky teplotám těsně pod nulou alespoň nestrávíme Vánoce na blátě.

Těšíte se na sníh? Letos máte smůlu! Přestože bude mrznout, větší sněhové pokrývky se zřejmě nedočkáme. Vločky budou v následujících dnech poletovat jen na horách, od středních poloh to bude spíš sníh s deštěm. „Také slunce se ukáže hlavně na horách, v nížinách bude většinou zataženo,“ říká meteorolog Josef Handlík z hydrometeorologického ústavu.

Jaké bude počasí? Aha! to ví...

Před Vánocemi
(od 11. do 20. prosince)

Bude většinou zataženo, občas můžeme čekat slabé sněžení a v místech pod 600 metrů smíšené nebo dešťové přeháňky. Teploty se budou pohybovat okolo nuly. Pokud ke konci období přeci jen napadne nějaký ten centimetr sněhu, měl by díky ochlazení vydržet až do Štědrého dne.

Na Vánoce a mezi svátky
(od 21. do 30. prosince)

Očekávají meteorologové zataženo se slabým sněžením a mrznoucími mlhami. „Proto by si měli dávat pozor především řidiči,“ varuje meteorolog Josef Handlík. Na Štědrý den bude na horách svítit slunce, v nížinách čekáme polojasno. „Ke konci období se ale počasí pokazí,“ tvrdí meteorologové s tím, že přes den vystoupají teploty maximálně na 4 stupně. V noci pak bude -1 až -7 ºC, při vyjasnění a sněhové pokrývce až -10 stupňů.

Na Silvestra
(od 31. prosince do 10. ledna)

Konečně připadne sníh. V nížinách jen poprašek, zato od středních poloh se mohou těšit všichni příznivci zimních sportů. Daní za sněžení bude samozřejmě velká oblačnost a teploty okolo nuly, které v noci klesnou až na -8 stupňů Celsia.


Autor: (miš)
Foto – Profimedia.cz

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.