Verunka a Nikolka, holčičky vyměněné v porodnici: Oslavily první narozeniny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Verunka a Nikolka, holčičky vyměněné v porodnici: Oslavily první narozeniny

Verunka a Nikolka oslavily své první narozeniny společně.
Verunka a Nikolka oslavily své první narozeniny společně. (ČTK)

JABLOŇOV – Dnes je to přesně týden, co jsou Verunka a Nikolka, holčičky vyměněné po porodu v třebíčské porodnici, natrvalo doma u své pravé mámy a táty.

Dnes je to přesně týden, co jsou Verunka a Nikolka, holčičky vyměněné po porodu v třebíčské porodnici, natrvalo doma u své pravé mámy a táty. Se svými téměř na rok nechtěně »adoptivními rodiči« se však setkávají dál. Naposledy společně o víkendu slavili první narozeniny!

Nejdříve proběhla oslava v sobotu v Přibyslavicích u Čermáků, biologických rodičů Nikolky. „Obě holky u Čermáků i přespaly. Zajeli jsme pro ně ráno a dnes slavíme u nás. Nejdříve jsme byli u babičky Trojanové, a teď slavíme u nás doma,“ popisoval včera odpoledne tatínek Verunky Libor Broža.

Na oslavě samozřejmě nechyběly ani narozeninové dorty s jednou svíčkou. „Verunka i Nikolka dostaly každá svůj dort. Upekla je babička Trojanová,“ dodal Libor a prozradil, z jakého dárku měly holčičky největší radost. „Dostaly od nás houpací plyšové koníky,“ dodal Broža.

Verunka, Nikolka a jejich rodiče se po definitivní výměně, která proběhla minulé pondělí, budou vídat i nadále. Určitě se sejdeme i na Vánoce. „Na Štědrý den i na Boží hod už ale budou obě spát ve svých postýlkách u biologických rodičů,“ dodal Broža, který si myslí, že děti nyní potřebují klid a delší pauzu od neustálého pendlování mezi rodinami.

Jeho partnerka Jaroslava Trojanová, maminka Verunky, si jen velmi těžko buduje citový vztah k vlastní dceři. Větší lásku stále cítí k Nikolce, s níž si protrpěla těžké období, kdy jí nikdo nevěřil a Brožova rodina ji zatracovala za údajnou nevěru…

Zatímco policie kauzu záměny novorozenců už uzavřela, právník obou rodin Igor Veleba začne s nemocnicí příští týden vyjednávat o výši odškodného za psychickou újmu, kterou nemocnice rodinám způsobila.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.