Tahle hyena hodila štěňata do kanálu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tahle hyena hodila štěňata do kanálu!

Majitel psů Milan Světlík se přiznal. Psy jsem chtěl zabít.
Majitel psů Milan Světlík se přiznal. Psy jsem chtěl zabít. (pro Aha! – Karel Janda)

HLUČÍN – Lidská hyena! Jiné pojmenování pro Milana Světlíka z Hlučína jeho sousedé nemají. Čtyř dvouměsíčních štěňat se zbavil tak, že je hodil do dva metry hlubokého kanálu. Naštěstí je zachránil muž, který venčil psa…

Lidská hyena! Jiné pojmenování pro Milana Světlíka z Hlučína jeho sousedé nemají. Čtyř dvouměsíčních štěňat se zbavil tak, že je hodil do dva metry hlubokého kanálu. Naštěstí je zachránil muž, který venčil psa…

Překvapivý konec mělo ranní venčení psa pro Františka Valíka, který se se svým německým ovčákem vydal k nedaleké pískovně. „Aron tady pobíhal, najednou se zastavil a zvláštně se na mě díval. Pak se otočil k tomu kanálu a zase na mě a nechtěl se hnout. Hned mi bylo jasné, že tam něco je,“ řekl František Valík. A skutečně: Na dně kanálu se k sobě choulila čtyři bezmocná štěňata!

„Nikdy nezapomenu na ty jejich vyděšené oči. Pejsci se třásli zimou, protože kanálem tekla ledová voda. Bylo vidět, že jde o minuty,“ popisoval svůj hrůzný zážitek nálezce. Pak už šlo všechno ráz na ráz. Přijeli strážníci, spustili do kanálu žebřík a štěňátka vytáhli. „Vozíme sebou bedny pro odchycené psy, do těch jsme štěňata dali a jeli na veterinu. Veterinář naštěstí nezjistil nic vážného. Štěňata byla jen podchlazená a dehydrovaná,“ řekl velitel strážníků Luděk Olšovský.

Vypátrat pachatele nebylproblém. Stačilo se poptat v okolí, kdo má štěňata. Milan Světlík nezapíral: „Měl jsem jich hodně a neuživil bych je. Navíc pořád kňučela. Tak jsem je dal do pytle, naložil na vozík a vysypal do toho kanálu,“ řekl nám.

Policisté na případu pracují. Tyranovi ale zřejmě hrozí pouze pokuta za přestupek. Štěňata už dostala v Hlučínském útulku jména: Harry, Barry, Sára a Bára. Správce doufá, že si je brzy někdo vezme a vynahradí jim prožitou hrůzu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.