Bláznivý cizinec: Houpal se na orloji! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Bláznivý cizinec: Houpal se na orloji!

O pozdvižení se včera postaral muž, který vylezl na orloj.
O pozdvižení se včera postaral muž, který vylezl na orloj. (pro Aha! – Jan Kostík)

PRAHA – Vandal! Cizinec (26) včera před polednem na Staroměstském náměstí vyšplhal na orloj! Nezvaný host vyvolal velké pozdvižení, protože vylezl asi do poloviny prvního ciferníku a houpal se tam!

Vandal! Cizinec (26) včera před polednem na Staroměstském náměstí vyšplhal na orloj! Nezvaný host vyvolal velké pozdvižení, protože vylezl asi do poloviny prvního ciferníku a houpal se tam!

Na místě museli zasahovat hasiči a městští strážníci. „Strážníci museli za mužem vylézt po žebříku a přimět ho k sestoupení,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Vilma Častová s tím, že mladík nebyl pod vlivem alkoholu. A proč to vše dělal? Svůj čin strážníkům zdůvodnil tím, že šlo o recesi. Muž prý nejprve odmítal prokázat svoji totožnost, nakonec se ale strážníkům podvolil. Věc se bude zřejmě i dále řešit.

Orloj je totiž poměrně často objektem zájmu vandalů, například nedávno ulomil vandal ruku soše Hvězdáře. Policie jej dodnes nechytla. Díky těmto útokům by měl být nejen Staroměstský orloj od konce roku monitorován kamerovým systémem. Magistrát za systém, který by měl hlídat také pomník Jana Husa a Josefa Jungmanna, studny na Malém náměstí, sochu Jana Nepomuckého na Pohořelci a památník na Újezdě, zaplatí osm milionů korun.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.