Odložený chlapeček z obchoďáku Kim stále volá ma-ma... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Odložený chlapeček z obchoďáku Kim stále volá ma-ma...

Mít v ručičkách nějakou hračku, to má Kim nejraději.
Mít v ručičkách nějakou hračku, to má Kim nejraději. (Aha! – Alexandr Malachovský)

PRAHA – Malý, asi desetiměsíční chlapeček, kterého zřejmě rodiče odložili ve středu večer v kočárku u vchodu v obchodním domě v Praze 4, si v přechodném domově v Klokánku velice rychle zvykl. Stále však opakuje slabiky ma-ma. Volá svoji mámu…


„Kim je velice spokojený chlapeček. Stále si s něčím hraje a dokáže se i sám zabavit, přes den vůbec nepláče,“ popisuje Michaela Koubková, sociální pracovnice Klokánku, zařízení Fondu ohrožených dětí. Podle dětské lékařky byl Kim dosud zřejmě jen kojený. „Včera začal přijímat dětskou stravu, polévku a dušenou zeleninu,“ říká Koubková s tím, že se v noci pravidelně po dvou hodinách budí. „Jak byl asi zvyklý na pravidelné kojení,“ uvádí Koubková.

Přestože má Kim jasné asijské rysy, rozumí česky. „Je malý, zatím nemluví, ale když se na něj zavolá nebo se mu něco řekne, tak rozumí. Teta třeba řekne, ať kouše, a Kim začne cvakat zoubky. Jinak stále vydává různé zvuky, nejčastěji však opakuje slabiky ma-ma,“ líčí Koubková.

Kliknutím zvětšete


Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.