Černou kávu v restauraci nosí mentálně postižení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Černou kávu v restauraci nosí mentálně postižení!

Jindrovi se daří, zatím nic nerozlil.
Jindrovi se daří, zatím nic nerozlil. (pro Aha! – Michal Vlček)

ZLÍN – Návštěvníci kavárny Slunečnice ve Zlíně jsou doslova šokováni. Na klasickou otázku Co si dáte? se jich přijde zeptat mentálně postižený člověk. Ten jim dokonce sám přinese kávu, zákusek nebo drobné občerstvení.

Návštěvníci kavárny Slunečnice ve Zlíně jsou doslova šokováni. Na klasickou otázku Co si dáte? se jich přijde zeptat mentálně postižený člověk. Ten jim dokonce sám přinese kávu, zákusek nebo drobné občerstvení.

„Moc mě ta práce baví a dělám ji ráda,“ sdělila své zážitky číšnice Monika Danielová, která se smíchem dodává: „Ještě jsem nic nerozlila a nerozbila, všichni tady o mně říkají, že jsem moc šikovná.“

Ředitelka Miluška Zvonařová si práci postižených zaměstnanců nemůže vynachválit „Máme tady většinou mladé lidi, kteří jsou čerstvými absolventy učilišť nebo speciálních středních škol. U nás získají dobrou praxi a my je tak zapojíme do běžného trhu práce. Všichni tady odvádějí opravdu pozoruhodnou práci.“

Hned při vstupu do kavárny se člověk nestačí se divit. V celém prostoru kavárničky jsou totiž rozmístěny nejrůznější výrobky, které ve svém volném čase vyrobili právě mentálně postižení lidé. „Zaměstnat mentálně postiženého člověka mi nedělá žádný problém. Už teď tu pracuje více těch postižených než zdravých pracovníků,“ zakončuje s úsměvem Zvonařová.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.