Čekárny praska jí ve švech! Pacienti: Chceme vyléčit do konce roku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Čekárny praska jí ve švech! Pacienti: Chceme vyléčit do konce roku!

Ilustrační foto
Ilustrační foto (pro Aha! – Ivan Dostál)

ZLÍN – Ordinace praskají ve švech! Lékaři mají nebývale plné čekárny a jedou snad na 200 procent. Důvod? Lidé se bojí, že je léčení po 1. lednu příštího roku vyjde dráž, a tak teď spěchají k lékařům s většími i menšími bolístkami.

Ordinace praskají ve švech! Lékaři mají nebývale plné čekárny a jedou snad na 200 procent. Důvod? Lidé se bojí, že je léčení po 1. lednu příštího roku vyjde dráž, a tak teď spěchají k lékařům s většími i menšími bolístkami.

„Jsem tu s bolavým ramenem, trápí mě řadu měsíců, ještě do konce roku bych ale chtěla být v pořádku,“ svěřila se deníku Aha! starší žena.

Mnozí další touží ještě teď odstranit letité neduhy. Pigmentové skvrny, polypy, ale i kuří oka či drobné nerakovinové výrůstky. „Jako by si lidé uvědomili, že právě teď se musí postarat o léta odkládané věci,“ usmívá se shonu šéf zlínského Krajského sdružení praktických lékařů Lubomír Nečas.

Zajímavé je, že u lékařů se teď ve velkém objevují třeba kuřáci, kteří trpí chronickými onemocněními horních cest dýchacích. Jiní se zase vrhají na dlouho odkládaná odborná vyšetření, na něž neměli dříve zdánlivě čas.

„Problém je jediný, pacienti prostě pořádně nevědí, co reforma obnáší. Je zbytečným strašákem, ale přitom je naprosto nutná,“ vysvětluje internista a endokrinolog Antonín Stašek. Jakékoliv obavy z drahoty po Novém roce podle něho nejsou na místě.

Podobně plno jako v čekárnách je teď také v lékárnách, lidé chtějí na levnější předpis léky třeba na půl roku dopředu...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.