Boris Rösner (55) - Prokletá rakovina. Plíce v ohni, zase špitál | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Boris Rösner (55) - Prokletá rakovina. Plíce v ohni, zase špitál

 (Aha! – Marek Pátek, Dalibor Puchta)

KLADNO – Už chodil, smál se, ale před pár hodinami byl charismatický herec Boris Rösner (55) hospitalizován na neurologickém oddělení v Kladně! Deníku Aha! to potvrdila jedna z ošetřujících sester.


Už chodil, smál se,
ale před pár hodinami...
Plíce v ohni, zase špitál
Trápí ho bolesti!

KLADNO – Už chodil, smál se, ale před pár hodinami byl charismatický herec Boris Rösner (55) hospitalizován na neurologickém oddělení v Kladně! Deníku Aha! to potvrdila jedna z ošetřujících sester, která nechtěla být jmenována. „Ano, pan Rösner je u nás, ale bližší informace vám neřeknu,“ bála se o své místo. Na pokoji s nadstandardní péčí je sám a mimo nejbližší rodiny k němu nikdo nesmí. Před rokem mu lékaři diagnostikovali rakovinu plic. Uznávaný herec měl také problémy kvůli bloku v páteři. Zdravotní komplikace Rösnera trápí už několik let a neustupují. Přitom ještě v březnu přišel Pan Herec na vyhlašování Cen Thálie a vše nasvědčovalo tomu, že boj nad rakovinou plic vyhrál. Dnes je však všechno jinak. Jeho plíce jsou jako v ohni! A taky jej trápí bolesti páteře. Kliknutím zvětšetePrávě rakovina plic totiž často metastázuje do páteře nebo do mozku. A způsobuje velké bolesti, které mohou vést k záchvatům, poruchám řeči nebo až k ochrnutí!

„Pan Rösner setrvává v pracovní neschopnosti a nevíme, kdy opět nastoupí,“ potvrdila nám hercovu indispozici mluvčí Národního divadla Kateřina Ondrušková, kde je Rösner necelých dvacet let členem. O zdravotním stavu mlčí také Rösnerův ošetřující lékař, doktor Michal Miler. „Ke zdravotnímu stavu pana Rösnera vám neřeknu vůbec nic,“ obrnil se mlčením lékař. Přitom ještě v březnu předával jednu z cen Thálie a kolegové jej přivítali neutuchajícím potleskem, neboť se na veřejnosti ukázal po delším čase, který trávil statečným bojem s rakovinou. A vše nasvědčovalo tomu, že tu zákeřnou bestii přepral. Jak se zdá, nestalo se tak. Herec se může léčit na své dřívější problémy s páteří nebo také na komplikace, které přináší rakovina plic. Ta se často metastázuje do páteře a mozku a může způsobit záchvaty a ochrnutí! Boris Rösner je v současné době hospitalizován v kladenské nemocnici na pokoji pro jednotlivce s nadstandardní péčí. Kliknutím zvětšetePokoj je s výhledem do malého parčíku, který je za nemocnicí. Herec má na pokoji klid, veškeré návštěvy musí být předem ohlášené. O jeho zdravotní stav se tam denně starají jako v bavlnce. Kdy jej propustí do domácího léčení, ovšem zůstává otázkou. Loňský rok byl pro Borise Rösnera jedním z nejtěžších v jeho životě. Přímo ve Stavovském divadle zkolaboval před představením Molie`rova Lakomce kvůli bloku v páteři, ke kterému se přidal zápal plic. Během několika vyšetření našli lékaři rakovinu plic. I přesto, že to na podzim loňského roku s hercovým zdravotním stavem vypadalo dobře, tak v současné době musí být kvůli zdravotním komplikacím stále pod přísným dohledem lékařů. Herec už ale před mnoha lety musel bojovat s jednou zdravotní nepříjemností.


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.