Česko zasype další sníh! Napadne až čtyřicet centimetrů prašanu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Česko zasype další sníh! Napadne až čtyřicet centimetrů prašanu!

Takto by to mohlo vypadat na horách už v příštích dnech.
Takto by to mohlo vypadat na horách už v příštích dnech. (ČTK)

PRAHA – Hromady nového sněhu se sypou na Česko. Do zítra by ho na horách mělo připadnout až 40 centimetrů! Pohádkovou zimu k nám přifoukl po víkendové oblevě vichr, který místy fučí rychlostí až 90 km/hod.

Hromady nového sněhu se sypou na Česko. Do zítra by ho na horách mělo připadnout až 40 centimetrů! Pohádkovou zimu k nám přifoukl po víkendové oblevě vichr, který místy fučí rychlostí až 90 km/hod. Meteorologové proto vydali varování: Budou se tvořit sněhové jazyky a závěje!

Počasí bude až do zítra komplikovat život v celém Česku.

„Sněžení čekáme na celém území republiky. V nižších polohách by dnes mohlo napadnout dva až patnáct centimetrů sněhu, na horách deset až třicet centimetrů,“ upozorňuje meteoroložka Dagmar Jandová.

Zítra se v nižších polohách dočkáme už jen sněhového poprašku do dvou centimetrů, zato na horách přibude dalších sedm centimetrů bílé peřiny.

„Od dnešního rána až do úterního večera se v polohách od 400 metrů nad mořem budou tvořit sněhové jazyky, na horách i závěje,“ dodává Jandová. Řidiči by proto do vyšších poloh neměli jezdit bez sněhových řetězů a návštěvníci hor by měli sledovat upozornění horské služby.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.