Dva miliony pro sportovce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Dva miliony pro sportovce

Setkání se účastnili také (zleva) diskař Imrich Bugár, Dana Zátopková a zastupitel Petr Hulinský.
Setkání se účastnili také (zleva) diskař Imrich Bugár, Dana Zátopková a zastupitel Petr Hulinský. (pro Aha! – Zdeněk Dvořák)

PRAHA – Slavní sportovci minulosti i významní olympionici dneška se sešli v Záběhlicích s předsedou finančního výboru pražského zastupitelstva Petrem Hulinským.

Slavní sportovci minulosti i významní olympionici dneška se sešli v Záběhlicích s předsedou finančního výboru pražského zastupitelstva Petrem Hulinským.

Setkání navazovalo na oficiální přijetí Nadačního fondu pražských olympioniků na Staroměstské radnici, kde byl fondu symbolicky předán dvoumilionový grant hlavního města na pomoc pražským olympionikům, kteří se ocitli ve svízelné životní situaci. Oprávněným příjemcem finanční pomoci musí být medailista olympijských her nebo účastník olympiády, který reprezentoval naši zemi na světových soutěžích, a člen Českého klubu olympioniků. V současné době se jedná o 90 takových osob, z nichž 46 žije na území hlavního města Prahy. Jejich průměrný důchod činí podle průzkumu Českého klubu olympioniků 7800 korun.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.