Poslankyně zelených Zubová a Jakubková: Nepodpoří rozpočet?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Poslankyně zelených Zubová a Jakubková: Nepodpoří rozpočet?!

Věra Jakubková
Věra Jakubková (ČTK)

PRAHA – Ve Straně zelených to vře! Dvě její poslankyně, Olga Zubová a Věra Jakubková, uvažují, že nepodpoří rozpočet, a dokonce ani vládu při případném hlasování o vyslovení nedůvěry Topolánkovu kabinetu! Navíc se uvnitř strany rozpoutala válka kvůli novému ministrovi školství!

Ve Straně zelených to vře! Dvě její poslankyně, Olga Zubová a Věra Jakubková, uvažují, že nepodpoří rozpočet, a dokonce ani vládu při případném hlasování o vyslovení nedůvěry Topolánkovu kabinetu! Navíc se uvnitř strany rozpoutala válka kvůli novému ministrovi školství!

Zubové a Jakubkové se nelíbí, že rozpočet málo podporuje školství (učitelé kvůli nedostatku peněz chtějí 4. prosince stávkovat). A také, že nedostatečně zohledňuje priority zelených v dopravě. Kdyby obě koaliční poslankyně hlasovaly proti, rozpočet by neprošel, ani kdyby ho podpořili přeběhlíci Miloš Melčák a Michal Pohanka.

Část zelených se navíc hádá s šéfem strany Martinem Bursíkem. Vicepremiér, který po rezignaci ministryně školství Dany Kuchtové spravuje »její« ministerstvo, se podle odvolaného náměstka Martina Tichého (zelení) snaží zlikvidovat vnitrostranickou opozici. Kuchtová má stejný názor. Nelíbí se jí také, že Bursík odmítl už několik kandidátů na ministra, které navrhovali experti zelených. Tichý i Kuchtová chtějí, aby se novým ministrem stal člen Strany zelených. Bursík ale zřejmě vybere někoho mimo stranu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.