Úchylové u soudu: Znásilnil dcery: 9 let. Zneužil pošťačku: 14 let | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Úchylové u soudu: Znásilnil dcery: 9 let. Zneužil pošťačku: 14 let

Richard Fronk zneužíval své dvě dcery.
Richard Fronk zneužíval své dvě dcery. (ČTK)

HR. KRÁLOVÉ/OLOMOUC – Dva úchylové včera skončili u soudu. Zatímco Krajský soud v Hradci Králové vyměřil Richardu Fronkovi (35) z Maršova u Úpice na Trutnovsku devítiletý trest za to, že opakovaně znásilňoval dvě dcery své manželky, surovec Zdeněk Housar půjde do vězení dokonce na 14 let.

Dva úchylové včera skončili u soudu. Zatímco Krajský soud v Hradci Králové vyměřil Richardu Fronkovi (35) z Maršova u Úpice na Trutnovsku devítiletý trest za to, že opakovaně znásilňoval dvě dcery své manželky, surovec Zdeněk Housar půjde do vězení dokonce na 14 let. Za to, že v Brně brutálně znásilnil doručovatelku tisku (19). Vrchní soud v Olomouci potvrdil verdikt brněnského krajského soudu, proti kterému se muž odvolal.

Fronkovi, který se ke znásilnění dcer přiznal, včera soud také uložil ochranné sexuologické léčení. Podle znalců totiž obžalovaný trpí sexuální deviací a bez ochranného léčení by mohl být pro společnost nebezpečný. Fronk také musí podle verdiktu soudu zaplatit mladší z dívek 90 000 korun jako odškodnění za způsobené psychické problémy. Znásilňovat ji začal jednou až dvakrát týdně v září 2003, kdy jí bylo 12 let. Dívku prý za drobné prohřešky doma i ve škole zneužíval do února 2007, kdy nevlastní dcera otěhotněla a musela podstoupit přerušení těhotenství.
V letech 2005 až 2007 nutil k sexu také starší dceru své manželky (17).

„Obžalovaný s dcerami své manželky provozoval různé sexuální aktivity pod pohrůžkou násilí, případně za použití násilí. Mladší z dívek také umožnil sledovat filmy s pornografickou tematikou,“ řekla včera státní zástupkyně.

To Zdeněk Housar si trest odpyká ve vězení jako zvlášť nebezpečný recidivista. V minulosti byl totiž odsouzen za dvojnásobný pokus o vraždu a trojnásobný pokus o znásilnění.
Muž napadl doručovatelku loni v prosinci. Ženu ohrožoval nožem, donutil ji se svléknout, znásilnil ji a přinutil ji i k orálnímu sexu. Dívka utrpěla posttraumatickou stresovou poruchu, kvůli které se delší dobu léčila.

Housar se již během 80. let v Praze pokusil v šesti případech znásilnit, případně usmrtit přepadené ženy. V jednom případě bodl muže, který se snažil jedné z napadených pomoci.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.