Týraný pejsek: Majitel mu vykopl oko! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Týraný pejsek: Majitel mu vykopl oko!

Manželé Němcovi jsou noví majitelé týraného Lumpíka.
Manželé Němcovi jsou noví majitelé týraného Lumpíka. (pro Aha! – Miluše Maskulanisová)

LITOMĚŘICE – Strašlivou bolest zažíval pejsek Lumpík! Surový majitel mu vykopl oko a pak ho přivázal na řetěz. Pes nakonec skončil v útulku, musel na operaci, teď už ale našel nové páníčky.

Strašlivou bolest zažíval pejsek Lumpík! Surový majitel mu vykopl oko a pak ho přivázal na řetěz. Pes nakonec skončil v útulku, musel na operaci, teď už ale našel nové páníčky.

Lumpíka do útulku přivezli lidé, kteří mají chalupu poblíž Litoměřic. Všimli si, že u jednoho statku je přivázaný pes, který strašně naříká a má zakrvácené oko. Okamžitě pejska odvázali a chtěli odvézt na ošetření. „Z domu ale vyšla majitelka, od které se dozvěděli, že strašlivé zranění způsobil její vnuk, který pejska zkopal. Majitelka jej pak přivázala venku na řetěz, protože pejsek strašně vyl,“ říká majitelka útulku v Řepnici na Litoměřicku Miluše Maskulanisová s tím, že rodině byli kvůli týrání odebráni už čtyři psi. Lumpík musel ihned na operaci. „Veterinář zjistil, že se oko už nedá zachránit, a musel je pejskovi vyjmout. Do očního důlku pak vložil tampon, aby nepřirostlo víčko. Po deseti dnech jsme s Lumpíkem šli na druhou operaci, kdy mu doktor tampon vyjmul,“ doplnila ochránkyně zvířat.

Pejsek se jako zázrakem rychle uzdravil. „Měl pak velké štěstí. Navíc se nám ozvali manželé, kteří se rozhodli o něj postarat. Říkali, že před třiceti lety měli úplně stejného křížence s kolií, a proto si jej vzali,“ doplňuje Maskulanisová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.