Sníh už neroztaje! Vánoce budou bílé! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Sníh už neroztaje! Vánoce budou bílé!

Děti se mohou těšit. Letošní Vánoce budou bílé.
Děti se mohou těšit. Letošní Vánoce budou bílé. (Profimedia.cz)

PRAHA – Počasí dostalo konečně rozum! Podle meteorologů je totiž velmi pravděpodobné, že letošní Vánoce budou jako z Ladových obrázků. Zářivě bílé s hromadami sněhu.

„Jsou sice ještě hodně daleko a předpověď nemusí být přesná, ale podle vývoje počasí by opravdu mohly být bílé,“ říká meteorolog Pavel Krása a svoji předpověď dokumentuje na dlouhodobé měsíční předpovědi. „Celý prosinec by mělo na horách sněžit a kolem 20. prosince by měly teploty v noci klesat pod nulu a ve dne se pohybovat kolem nuly. Je otázkou, zda těsně před Vánoci nepřijde obleva,“ uvádí Krása.

21. až 30. listopadu
Zpočátku bude zataženo s nízkou oblačností, mlhavo, ojediněle mrholení. Ke konci listopadu by mělo být oblačno až zataženo, občas déšť nebo déšť se sněhem, na horách a přechodně i v nížinách by mělo sněžit. V noci klesne rtuť teploměru na 5 až 1 °C, přes den 1 až 5 °C.

1. až 10. prosince
Mělo by být oblačno se sněžením, v nížinách přechodně déšť se sněhem nebo déšť. Teploty v noci 5 až 1°C, denní 1 až 5 °C.

11. až 20. prosince
Opět bude pořádně zataženo, místy s deštěm nebo deštěm se sněhem, ve vyšších polohách (od 600 metrů nad mořem) a na horách bude sněžit. Nejnižší noční teploty 7 až 1°C, nejvyšší denní by měly být mezi 2 až 5 °C.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.