Oceněný hrdina: Z tohoto pekla vytáhl dva kluky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Oceněný hrdina: Z tohoto pekla vytáhl dva kluky!

Z auta v plamenech vytáhl Robert Beneš dva lidi.
Z auta v plamenech vytáhl Robert Beneš dva lidi. (pro Aha! – Martin Průša, archiv)

STRAKONICE – Nebál se plamenů a zachránil dva lidské životy! Titulem Gentleman silnic se od včerejška může chlubit Robert Beneš (41) ze Strakonicka. Letos v srpnu zachránil život dvěma mladíkům, kteří havarovali s autem.

Nebál se plamenů a zachránil dva lidské životy! Titulem Gentleman silnic se od včerejška může chlubit Robert Beneš (41) ze Strakonicka. Letos v srpnu zachránil život dvěma mladíkům, kteří havarovali s autem.

Když začátkem srpna vezl Beneš děti na fotbalový zápas, všiml si za Předslavicemi na silnici stojícího a mávajícího muže. Pod mezí leželo převrácené hořící auto, v němž cestovali tři mladíci z Prachaticka.
Otec šesti dětí neváhal a od felicie, která mohla každou chvíli explodovat, odtáhli ještě s jedním mužem do bezpečí spolujezdce (22) v bezvědomí.

„V první moment jsem měl strach, když jsem chodil okolo. Nevěděl jsem, co se může stát. Strach ale máte jen do té doby, než tam vidíte lidi. Pak už je to jen buď, a nebo,“ popsal Beneš své pocity.

Oheň se snažil uhasit minimaxem ze svého auta, ale marně. Když se už vracel, všiml si rukou na zadním skle. Hasicím přístrojem rozbil okno a spolu s dalším člověkem vytáhl i těžce zraněného řidiče (29). Mladíka (†22), zaklíněného pod automobilem, se jim zachránit nepodařilo a uhořel.

„Za hrdinu se nepovažuji, i když u nás doma jej ze mě všichni dělají. Pocit je pro mě takový smíšený, zvlášť když při tom zahynul jeden člověk. Sám bych tam moc nezmohl. S každým z chlapců mi vždy pomohl jeden člověk,“ řekl Aha! dobrovolný hasič a volenický zastupitel. Strakonická policejní mluvčí Jaromíra Nováková uvedla, že najít zachránce se podařilo až díky kontaktu, který Beneš na sebe nechal zasahujícímu policistovi.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.