Milenci Paroubek a Kováčová: Potvrzeno! Svatba je v sobotu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Milenci Paroubek a Kováčová: Potvrzeno! Svatba je v sobotu!

Budoucí novomanželé Petra Kováčová a Jiří Paroubek.
Budoucí novomanželé Petra Kováčová a Jiří Paroubek. (Aha! – Marek Pátek, archiv hotelu Esplanade)

PRAHA – Konec dohadů a lží! Svatba šéfa ČSSD Jiřího Paroubka (55) a tlumočnice Petry Kováčové (34) přece jen v sobotu v superluxusním hotelu Esplanade v Mariánských Lázních bude.

Konec dohadů a lží! Svatba šéfa ČSSD Jiřího Paroubka (55) a tlumočnice Petry Kováčové (34) přece jen v sobotu v superluxusním hotelu Esplanade v Mariánských Lázních bude. Včera to potvrdil sám Jiří Paroubek. Jak ona, tak jeho nevěsta přitom ještě den předtím o termínu svatby lhali. „V sobotu mám normální pracovní program,“ tvrdil Paroubek. „Jedu do ciziny,“ říkala Kováčová. Paroubek proto včera tak trochu připomínal popleteného krále z pohádky Pyšná princezna: „Odvolávám, co jsem odvolal, a slibuji, co jsem slíbil…“

Svatby se zúčastní jen nejbližší přátelé a rodina. Jen hostina údajně bude stát 120 000 Kč – a velkou část prý zaplatí podle tradice rodiče nevěsty. Celkové náklady (šaty, doprava, rozlučka se svobodou, květiny, fotograf…) však budou mnohem vyšší. A možná bude tudíž opět na Jirku vyhlášena nějaká národní sbírka…
Novomanželé prožijí vášnivou svatební noc v Královském apartmá – noc v něm přijde na 36 000 Kč, Paroubek ale ubytování dostal darem od majitele hotelu Vlastimila Dvořáka, svého kamaráda.

Paroubek svatbu, která se uskuteční dva měsíce po rozvodu s exmanželkou Zuzanou, včera potvrdil v prohlášení: „Svatba Ing. Jiřího Paroubka a Mgr. Petry Kováčové proběhne v sobotu 17. listopadu v Mariánských Lázních v uzavřené skupině rodinných příslušníků a blízkých přátel.“ Den předtím přitom oba milenci tvrdili něco úplně jiného. Kováčová říkala, že bude mimo republiku. „Je to už asi pátý termín, který slyším. Pokud vím, tak moje partnerka Petra odjíždí do zahraničí zítra večer. A já mám v sobotu normální pracovní program, budu mít dvě konference,“ vymýšlel si Paroubek.

Zatím není jasné, kdo všechno na svatbě bude. Dorazit by měli rodiče nevěsty Jan a Klára Černí. Zřejmě přijde i poslanec za ČSSD Jan Hamáček. Ten Paroubka jako jednoho z mála spolustraníků pozval i na svoji nedávnou svatbu. „Bez komentáře. Nemůžu o tom mluvit,“ řekl včera Hamáček deníku Aha!. Jinak se v ČSSD o svatbě předsedy mnoho nevědělo. „Nic o tom nevím. Nebyl jsem pozván,“ řekl Rath. A co třeba Paroubkův kamarád Antonín Šimek, majitel kasin Happy Day, který zaměstnává syna šéfa ČSSD a jeho bývalé manželce Zuzaně dal na nadaci dva miliony korun? „Pozvánku jsem nedostal a mrzí mě to. Byla by to pro mě velká čest. Ale asi nejsme zase takoví kamarádi, jak se o nás píše,“ řekl smutně Šimek. Exmanželka Jiřího Paroubka Zuzana se také neukáže. „I kdyby mě pozvali, tak jsem velmi zaneprázdněná a nemůžu přijít,“ řekla. V hotelu Esplanade přitom s Paroubkem trávila Silvestra před třemi lety.

Neví se ani to, zda bude obřad církevní.

Svatební menu

Předkrm: variace z ryb
Polévka: lehká zeleninová
Hlavní jídlo: přírodní telecí maso s několika druhy příloh
Dezert: lívanečky s lesním ovocem, studené minideserty

Tihle asi přijdou na svatbu
  • Robert Fico – slovenský premiér
  • Petr Benda – šéf ústecké ČSSD
  • Martin Vlasta – člen správní rady Nadace ČEZ
  • Michal Hašek – šéf poslanců ČSSD
  • Jan Hamáček – poslanec ČSSD
  • Jan Obst – bývalý šéf fotbalového svazu
  • Miroslav Jansta – advokát
  • Jan Dostál – podnikatel
  • Jiří Paroubek mladší
  • Jan a Klára Černí – rodiče Kováčové
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.