Řidič nadýchal 4 promile! Málem strhl alkohol tester! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Řidič nadýchal 4 promile! Málem strhl alkohol tester!

Milan Čurda
Milan Čurda (: archiv)

Dopravní nehodu, která se včera stala v Kostelanech nad Moravou na Uherskohradišťsku, si policisté nejprve neuměli vysvětlit. Ale jen do té doby, než dali dýchnout jejímu viníkovi. Ten jim málem strhl měřicí přístroj a množstvím alkoholu se zapsal mezi »rekordmany«.

 

Opilec (52) za volantem na rovném úseku v centru obce se svojí starší škodovkou zničehonic vyjel ze svého pruhu a narazil do protijedoucí felicie. On i vyděšená řidička (56) druhého vozu zůstali nezraněni. „Pak ale vyšlo najevo, proč boural,“ říká mluvčí uherskohradišťské policie Jitka Zámečníková. Chlapík, který snad musel jet přímo z pálenice, totiž málem strhal testovací přístroj na alkohol. Ten má stupnici do 4 promile, tam se také zastavil po opakovaném nádechu šoféra. „Policisté použili digitální přístroj Lion, který větší stupnici jak čtyři promile bohužel nemá,“ doplnila policejní mluvčí. Proto musel výtečník do nemocnice a až odběrem krve se zjistí, o kolik dokázal hranici překonat. Podle všeho musel vypít nejméně deset dvanáctek a k tomu ještě asi půl litru slivovice.

„V současné době je řidič umístěn v policejní cele. Čeká ho obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ řekla Zámečníková s tím, že řidiči v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až do výše jednoho roku.

Pijácké rekordy
  • Květen 2005:
    autodopravce Milan Čurda (41) ze Stružince na Semilsku měl za volantem fekálního vozu 7,9 promile alkoholu v krvi. O necelý rok později nadýchal v rozpadajícím se žigulíku 4,19 promile.
  • Červen 2007:
    policisté naměřili muži (37) po nehodě na Rakovnicku 6,1 promile.
  • Březen 2007:
    poblíž Mladé Boleslavi zjistili středočeští policisté po nehodě řidiči rozborem krve 4,58 promile.
  • Září 2007:
    třídní učitelka (57) z druhého stupně základní školy ve Zlíně nadýchala 4,5 promile.
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.