Pes běžel domů tři dny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Pes běžel domů tři dny!

Šestiletý jorkšírský teriér Rocky.
Šestiletý jorkšírský teriér Rocky.

HRADEC KRÁLOVÉ – Česko má svou Lassii! Rodina Miloše Macháně z Hradce Králové prožívá podobnou radost jako malý Joe, majitel legendární kólie. Zaběhnutý jorkšírský teriér Rocky totiž prokázal stejnou odvahu a výdrž jako fenka Lassie.


Jako Lassie a Goro

Než se dostal domů, uběhl více než 50 kilometrů.

Vše začalo výletem do Trutnova, který je od Hradce Králové vzdálený více než 50 kilometrů. Šestiletý jorkšírský teriér Rocky byl zvyklý poslouchat svého pána na slovo, takže vodítko ani nepotřeboval. To se však vymstilo – Rocky během chvilky nepozornosti zmizel. I když se do pátrací akce zapojila městská policie, psa se najít nepodařilo. Kliknutím zvětšeteProtože Rocky neměl identifikační známku, jeho majitel se už pomalu smiřoval s tím, že svého kamaráda už nikdy neuvidí.

Pak se ale stal zázrak: po třech dnech se Rocky z ničeho nic objevil před brankou rodinného domku. Na první pohled byl prochladlý a unavený, ale stejně jako jeho »lidská smečka« nesmírně šťastný. Za 72 hodin zdolal trasu dlouhou více než 50 kilometrů. „Nevěřil jsem tomu. Ten pes moc dobře věděl, kde má domov,“ řekl Aha! šťastný Miloš Macháň. Podle veterinářů mají psi velmi dobře vyvinutý orientační smysl. Takový návrat však považují téměř za zázrak.


Autor: (pes, hš)
Foto pro Aha! – Jaroslav Pokštefl

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.