Poslední vyjížďka a... Sezona motorkářů končí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Poslední vyjížďka a... Sezona motorkářů končí

Silné stroje teď na silnicích několik měsíců neuvidíme.
Silné stroje teď na silnicích několik měsíců neuvidíme. (ČTK)

PRAHA – Se sezonou se o víkendu rozloučili milovníci jízdy na motorkách. Nejvíc se z letiště Tchořovice u Blatné do Prahy vydalo majitelů strojů značky BMW.

Podle předsedy Moto klubu patří řidiči těchto strojů k »vytříbenějším jezdcům«. Většinou si takové motorky, které patří mezi dražší, pořizují až ve věku kolem 35 až 40 let, kdy už mají něco najeto. „Už nejde tak o adrenalin, ale spíše o cestování. Řidiči tak projeli například Jižní Ameriku, USA či Austrálii,“ řekl předseda klubu Miloš Jedlička.

S nadcházejícími plískanicemi budou muset motorkáři své stroje zazimovat a přesedlat na auto. To je však podle Jedličky dopravní prostředek z bodu A do bodu B, na motorce člověk naopak relaxuje. Možnost vyhlídky ze sedla silného stroje v posledních letech přitahuje stále více motorkářů k cestování například do Alp. Rakušané se tomuto trendu už přizpůsobili a někteří se specializují na ubytování motorkářů a poskytují jim všemožné služby.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.