Rodiče Verunky a Nikolky: Konečně omluva! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Rodiče Verunky a Nikolky: Konečně omluva!

Omluvy se včera dočkali i manželé Čermákovi.
Omluvy se včera dočkali i manželé Čermákovi. (TV Prima)

TŘEBÍČ – Nešťastní rodiče Nikolky a Verunky, holčiček vyměněných loni v prosinci v třebíčské porodnici, se včera konečně dočkali omluvy od vedení nemocnice a kraje Vysočina.

Nešťastní rodiče Nikolky a Verunky, holčiček vyměněných loni v prosinci v třebíčské porodnici, se včera konečně dočkali omluvy od vedení nemocnice a kraje Vysočina. V nemocnici včera také začala mimořádná kontrola a naplno se rozjelo i policejní vyšetřování.

Obě rodiny, které deset měsíců vychovávaly cizí dítě, včera navštívil ředitel nemocnice Petr Mayer. Jako první zajel do Jabloňova na Žďársku za Liborem Brožou a Jaroslavou Trojanovou, díky kterým se na záměnu přišlo. „Je to první rozumný krok ze strany vedení nemocnice i kraje za celou dobu,“ řekl po setkání Broža. Až dosud totiž vedení nemocnice odmítalo případ komentovat a nesetkalo se ani s postiženými rodinami. Včera je Mayer požádal o pomoc při vyšetření případu a nabídl jim konfrontaci s personálem, který sloužil v době, kdy byly děti zaměněny. Dnes a zítra obě rodiny čeká společný pobyt, při kterém by se měly vzájemně více poznat.

Policie včera oznámila, že v den porodu mohlo holčičky zaměnit sedm lidí – podle neoficiálních zpráv jde o tři lékaře, dvě staniční sestry a dvě porodní asistentky. V dalších dnech však počet podezřelých stoupl na dvacet. Pokud se zjistí, že záměna byla úmyslná, bude se jí zabývat soud. V opačném případě nepůjde o trestný čin. Kromě policie včera v třebíčské nemocnici zahájila vyšetřování také komise kraje Vysočina.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.