POLICIE UŽ ZBROJÍ - Chystá se hon na řidiče! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

POLICIE UŽ ZBROJÍ - Chystá se hon na řidiče!

Policie ČR převzala loni v dubnu kromě nových automobilů Škoda Fabia a Octavia také 18 automobilů Ford Mondeo v policejní úpravě za 12,5 milionu korun. Podmínkou policie bylo, aby cena jednoho vozu nepřesáhla 700 000 korun.
Policie ČR převzala loni v dubnu kromě nových automobilů Škoda Fabia a Octavia také 18 automobilů Ford Mondeo v policejní úpravě za 12,5 milionu korun. Podmínkou policie bylo, aby cena jednoho vozu nepřesáhla 700 000 korun. (: ČTK)

PRAHA – Policie se už na nás chystá! Od července se zpřísňují tresty za porušení silničních pravidel a na silnicích bude řidičům skutečně ouvej. Budou platit nejen mnohem mastnější pokuty, ale navíc ještě sbírat trestné body. A dvanáct bodíků rovná se ztráta řidičáku! Policie se už na ty žně připravuje... Jak?

„Nakoupíme čtyřicet nových rychlých motorek, 82 octavií v civilním provedení a minimálně stovku přenosných radarů na měření rychlosti,“ říká šéf republikové dopravní policie Zdeněk Bambas.

Vozy Škoda Octavia s dvoulitrovými benzinovými motory nebudou mít žádné označení, takže řidiči si budou muset zakrátko dávat pozor na všechny oktávky! A co víc – jejich rychlost by se měla blížit hodnotě 250 km/h! Ještě rychlejší budou nové policejní motorky značky Honda, které uhánějí až 280 km/h a stojí kolem čtvrt milionu korun. „Tak silné stroje jsme dosud na dálničních odděleních neměli,“ říká ekonomický náměstek policejního presidia Pavel Bouberle.

Nové vybavení ale policie dostane později než k 1. červenci, kdy nový zákon začne platit. Na silných motorkách začnou policisté z dálničních oddělení jezdit asi koncem srpna a přenosné radary a nová auta dostanou dokonce až na podzim. „U radarů jsme měli problémy s výběrovým řízením. Chceme, aby s nimi šlo měřit i za zhoršených světelných podmínek, ale to nám nikdo zatím nebyl schopen garantovat,“ dodal Bambas.

Pro dopravní policii to i tak bude výrazné vylepšení. Dalšího vybavení se policisté dočkají zřejmě do konce roku. Dostanou asi 300 diktafonů, na které se budou nahrávat silniční kontroly. Diktafony by měly zabránit korupci. Bude jednodušší dokázat jak snahu o podplácení ze strany řidičů, tak najít úplatné policisty.

82 rychlých octavií! 250 km/h
Policie nakoupí 82 nových vozů Škoda Octavia.

100 nočních radarů!
Policie nakoupí i sto nových radarů. Ty budou schopny měřit rychlost i v noci.

40 nových motorek! 280 km/h
Policisté by od podzimu měli honit silniční piráty na nových motorkách, rychlostí až 280 km/h.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.