Horolezec si vzal krátké lano: Při slaňování sletěl na zem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Horolezec si vzal krátké lano: Při slaňování sletěl na zem!

Muže musel z nepřístupného terénu dopravit do nemocnice vrtulník.
Muže musel z nepřístupného terénu dopravit do nemocnice vrtulník. (pro Aha! – Trans Hospital Řevnice)

SRBSKO – Začátečnická chyba stála málem život horolezce (32), který při slaňování ze skály poblíž Srbska spadl z desetimetrové výšky na kamenitou stezku.

Začátečnická chyba stála málem život horolezce (32), který při slaňování ze skály poblíž Srbska spadl z desetimetrové výšky na kamenitou stezku.

Muže, který ležel na turistické cestě pod skálou, našel náhodný svědek a okamžitě volal záchranáře. „Mladý muž z Berounska se při lezení na skále špatně zajistil,“ sdělila mluvčí berounské policie Veronika Benediktová. Záchranáři se dostali sanitkou jen 300 metrů od zraněného, poslední úsek cesty už museli pěšky. Když dorazili na místo, horolezec byl při vědomí, mohl hýbat rukama i nohama, ale nemohl se postavit. „Řekl nám, že slaňoval ze skály a deset metrů nad zemí zjistil, že má krátké lano. Prostě dojel v sedáku na konec lana a zřítil se na zem,“ řekl Bořek Bulíček, ředitel řevnické záchranky Trans Hospital.

Kvůli podezření na úraz páteře zavolal lékař na pomoc vrtulník. Ten horolezce dopravil do nemocnice v Praze-Motole. Berounská policie zatím vylučuje cizí zavinění při pádu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.