Hyenu čeká nižší trest! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Hyenu čeká nižší trest!

Petr Neisser
Petr Neisser

PRAHA – Případ Karla Pravce (16) bude v následujících dnech znovu otevřen u olomouckého vrchního soudu. Řidič Petr Neisser (35), který chlapce u Kunštátu na Blanensku loni srazil a poté pohodil v lese, by tak místo dvanácti let mohl dostat jen tři roky vězení a Karel bude muset navíc zaplatit škodu na autě a pokutu!


Vzpomínáte? Srazil kluka a pohodil ho v lese, aby tam umřel

Řidič Petr Neisser dostal od brněnského soudu za neposkytnutí první pomoci a pokus o vraždu Karla Pravce dvanáctiletý trest ve věznici s ostrahou a k tomu tři roky zákaz řízení. Odvolal se, je to podle něj příliš tvrdý trest. „Chlapec nejevil známky života, nemohl jsem snést tělo ve své blízkosti,“ zdůvodnil Neisser své chování. Hájí se také posudkem, kde soudní znalec tvrdí, že nehodu zavinil sražený mladík.

V tom případě by Neisser dostal maximálně tři roky vězení jen za neposkytnutí pomoci. Navíc by mu příslušelo šedesát tisíc za škodu na vypůjčeném autě. Městský úřad v Boskovicích navíc řeší na základě soudního rozhodnutí případ Karla Pravce jako přestupek a asi školákovi udělí pokutu. „Je to neskutečné. Chystám se dokázat, že syn nehodu skutečně nezavinil. Málem mi ho zabili a já bych měl ještě platit škodu na autě nebo pokutu!“ říká Karel Pravec starší s tím, že rodina hledá další svědky události. „Už jsme chtěli mít od všeho pokoj, takhle ale začíná kolotoč nanovo,“ doplnil Pravec.

Jeho syn měl nakonec štěstí a uzdravil se. Nastoupil znovu do prvního ročníku školy, a přestože mu po nehodě zůstaly v každé noze tři šrouby a dlouhé hřeby, hraje znovu i fotbal. Lékaři mluví o tom, že kdyby mu bylo o pouhých pět let více, zřejmě by srážku nepřežil.

Přes ostrou sledovanost došlo už v případu k pochybení, kdy Neisserovi nebyl odebrán řidičák hned, přestože šlo o zjevný trestný čin.

Jak to bylo:

17. 11. 2006 Neisser srazil Pravce a pohodil ho v lese.
18. 11. 2006 Dopadení Neissera.
25. 11. 2006 Uvalení vazby na Neissera.
4. 12. 2006 Pravce pouštějí z nemocnice.
3. 5. 2007 Obžaloba Neissera z neposkytnutí pomoci a pokusu o vraždu.

Kliknutím zvětšeteŽlutá oktávie, kterou řídil Neisser, školáka srazila, ten letěl přes přední sklo a rozbitým zadním oknem propadl do kufru. Řidič si prý ničeho nevšiml. Tato možnost, za kterou si stojí Neisserův advokát, je podle odborníků velmi nepravděpodobná a podivují se tomu i konstruktéři.


Autor: (dnm)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.